Kreikka

Kreikkalaisessa keittiössä maistuvat mehukkaiksi kypsyneet kasvikset, hartaudella haudutettu liha ja tuoreet meren herkut sekä ihanan täyteläinen jogurtti. Oliiviöljy on kreikkalaisten elämän eliksiiri – sitä käytetään anteliaasti kaikessa ruoanlaitossa. Hyvä oliiviöljy on makunautinto jo itsessään.

Kreikkalainen keittiö on saanut vaikutteita muun muassa Italiasta ja Lähi-idästä. Kreikkalaiset annokset ovat yksinkertaisia, mutta maukkaita. Raaka-aineiden laadusta ei tingitä ja keittiössä käytetään paljon kalaa, hedelmiä, juustoja ja yrttejä. Usein makeissa ja suolaisissa leivonnaisissa käytetään filotaikinaa.

Ateria alkaa perinteisesti runsaalla alkupalalajitelmalla, mezedes. Tunnetuin meze lienee horiatiki eli kyläsalaatti, jota meillä myös kreikkalaiseksi salaatiksi kutsutaan. Muita suosittuja ruokia ovat mm. voimakkaan valkosipulinen jogurtti-kurkkusalaatti tzatziki, pita sekä moussaka.

Inspiroidu resepteistä ja kokeile meheviä kreikkalaisia makuja.

Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?

Reseptihaku
0 reseptiä