Siirry sisältöön

Mätireseptit

Mäti on herkullinen ja juhlava tarjottava, joka sopii loistavasti alkuruokapöytään. Mäti on naaraskalojen tuottamaa munamassaa, jota käytetään kokkauksessa tuoresuolattuna tai kypsennettynä. Myös naaraskatkarapujen munia kutsutaan mädiksi. Mätiä löytyy montaa eri sorttia: muikunmätiä, kirjolohenmätiä, mateenmätiä, siianmätiä, silakanmätiä sekä kaviaaria. Sammenmäti eli kaviaari on mätien huippuluokkaa.

Perinteisesti mäti maistuu blinien seurana, cocktailpaloissa tai voileipäkakun päällisenä. Voileipäkakku onkin juhlapöydän klassikko, joka voidaan täyttää esimerkiksi maukkaalla savulohella. Lohivoileipäkakkua koristaa raikkaasti parsa, retiisi, kurkku sekä tietysti lohen mäti. Tarjoa alkupalapöydässä limetinmehulla, smetanalla ja punasipulilla höystettyjä mäti-avokadomaljoja tai kuohkeaa jogurttipohjaista mätimoussea. Mätimoussen lisänä voit tarjoilla simppelisti keitettyjä perunoita. Mädistä valmistuvat myös herkulliset mätipiirakat, jotka ovat näyttävää tarjottavaa juhlapöydässä ja vievät varmasti kielen mennessään.

Kokeile myös muita mätireseptejä!

Search