Siirry sisältöön

Ohrapuurot

Ohrapuuro hautuu liedellä tai kypsyy vaivatta uunissa pehmeäksi ja meheväksi. Perinteinen, vatsaa hellivä ohrapuuro maistuu aamu-, ilta- tai välipalaksi sekä jälkiruoaksi. Nauti ohrapuuroa marjakeiton, maidon tai voinokareen kera. Voit myös lisätä klassisesti kanelia tai hilloa tuomaan makua puuroon. Estääksesi ohrapuuron pohjaan palamisen voit valmistaa puuron myös vesihaudekattilassa.

Jos valmistat ohrapuuron uunissa, voit kokeilla lisätä puuron joukkoon omenoita. Omena-ohrapuuro vaatii pitkän kypsennysajan, mutta pitkään uunin lämmössä hautunut puuro on odottelun väärti. Uuniohrapuuroa pitää muistaa sekoittaa muutaman kerran kypsennyksen alkupuolella. Maitopohjaisten puurojen uunissa kypsennyksessä on se hyvä puoli, että pohjaan palamisen vaaraa ei ole.

Katso kaikki herkulliset ohrapuuroreseptit!

Search