Siirry sisältöön

Tapakset

Tapasten historia on espanjalaisessa ruokakulttuurissa. Tapas-kulttuuri on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa. Tapakset ovat pieniä käsin syötäviä suupaloja, joita voi tarjoilla niin alkuruokana, illanistujaisissa tai naposteltavana esimerkiksi viinin kanssa. Tapakset ovat erinomaista seurustelusyömistä. Sapakset ovat tapasten kaltaisia suupaloja. Resepteistämme löytyvät kerrossapakset rakentuvat ruisnachojen päälle.

Kokeile valmistaa alkuruoaksi gratinoituja vihersimpukoita tai tortilla espagnolaa eli juusto-perunamunakasta. Perunamunakas onkin perinteinen tapaksena käytetty ruoka. Perunamunakkaan voi tarjota myös salaatin ja leivän kanssa lämpimänä pääruokana tai iltapalana. Voit tarjoilla illanistujaisissa myös maukkaita tapasleipäsiä tai kotimaiseen tapaan poro-juustotapaksia. Jos haluat tarjoilla hieman pohjoismaalaisempia tapaksia, voit kokeilla AURA skagenia paahtoleivän päällä.

Katso kaikki tapasreseptit täältä!

Search