Valmistu­jaiset

Kun on valmistujaisten tai ylioppilasjuhlien aika, pöydän saa kattaa kauniiksi makeilla ja suolaisilla herkuilla. Kohotetaan malja uusille ylioppilaille ja vastavalmistuneille!

Ylioppilasjuhlien tai valmistujaisten järjestämisessä riittää puuhaa, mutta varsinaista juhlaa ja sitä edeltäviä päiviä voi helpottaa tekemällä mahdollisimman paljon järjestelyistä jo etukäteen. Esimerkiksi pikkuleivät, kuivakakut tai suolaiset piirakat voi valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen.

Suolaista tarjottavaa kannattaa suunnitella vieraiden mukaan: jos paikalle on saapumassa paljon vieraita pidemmän matkan päästä, voi ruokaisammilla vaihtoehdoilla olla kysyntää. Lämmin ruoka ei ole välttämättömyys, jos tarjolla on voileipäkakkua, ruokaisa salaatti ja leipiä, suolainen piiras tai pikkusuolaisia. Yleensä juhlien järjestäjät varaavat tarjolle makeita tarjottavia enemmän kuin suolaista, vaikka muistathan että tarve on yleensä toisinpäin.

Makeat herkut kuten täytekakku, juustokakut, kuivakakut, pikkuleivät tai leivokset ovat kahvipöydän herkkuja. Jos vieraita saapuu pitkin päivää, kannattaa varata tarjottavaksi useampi pieni täytekakku, jolloin uuden kakun voi nostaa kylmästä kauniina pöytään edellisen huvettua.

Onnellista juhlapäivää!

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›