Siirry sisältöön

Viikunareseptit

Viikunasta valmistuu niin makeat kuin suolaisetkin herkut. Viikunat tuottavat vuodessa kaksi satoa: syksyllä ja keväällä. Syyssadon viikunat ovat väritykseltään tummia ja maku on erinomainen. Kevätsadon viikunat sopivat puolestaan paremmin kuivatettaviksi tai hilloihin. Viikuna sopii salaatteihin, jälkiruokiin, leivonnaisiin, pitsaan ja hilloihin. Esimerkiksi viikuna ja juusto on vastustamaton makuyhdistelmä. Viikunan voi syödä myös sellaisenaan kuorineen.

Viikunakakku on taatelikakun tapaan mehevä ja hyvin säilyvä, mutta maultaan hiukan raikkaampi. Viikunakakku kuorrutetaan tuorejuustovaahdolla ja koristellaan rennosti. Sopii loistavasti joulupöytään taatelikakun haastajaksi. Mausteinen viikunahilloke sopii puolestaan erinomaisesti juustojen kanssa tarjottavaksi. Voit kokeilla viikunahilloketta myös jogurtin kanssa tai paahtoleivän päällä.

Katso kaikki herkulliset viikunasta valmistetut reseptit!

Search