Sacherkakku

Sacherkakku

1 h 45 min
keskitaso
364 kcal / 100g
34
46

Suklainen Sacherkakku on Itävallan ylpeys ja monien tuntema leivonnaisklassikko.

Ainekset

15 annosta

Pohja

200 g
200 g
taloussuklaata
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (300 g)
aprikoosimarmeladia

Kuorrutukseen

100 g
taloussuklaata
1 tl
½ dl

Pinnalle

hasselpähkinöitä

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi ja suklaa kattilaan. Sulata alhaisella lämmöllä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauho-leivinjauheseos ja jäähdytetty voi-suklaasula esim. puuhaarukalla tai nuolijalla.
  3. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen, alumiinivuokaan.
  4. Paista kakkua uunin ala/keskiosassa ensin 175 asteessa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 40 min.
  5. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuesti lopulla marmeladilla.
  6. Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
  7. Kuumenna hasselpähkinöitä uunissa 175 asteessa n. 5 min tai keitä vedessä hetkisen. Kuori pähkinät veitsen avulla. Aseta pähkinät jäähtyneenä sacherkakun pinnalle.

Vinkki

* Tee kakku mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Peitä kuvulla. Säilytys tasaa makuja ja kosteutta.* Kakun kypsennys pinnoitetussa vuoassa: 175 asteessa 30 min + 150 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
364 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
21 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (45)

Nimetön30.3.2018 kello 19:24
Ohjeessa mainittu 3:n litran kakkuvuoka on aivan liian iso. Kakusta tuli ohut ja litteä, vaivoin sain sen halkaistua.. pienempi vuoka, ehdottomasti! Varsinkin jos tarkoitus on jakaa kakku kolmeen osaan. Harmittaa, kun tämän takia kakku epäonnistui.
Nimetön6.2.2018 kello 0:36
Kypsennysaika on aivan liian pitkä. Lyhensin aikaa ja madalsin myös hiukan lämpöjä, silti pohjasta tuli kuiva, ja kulma jopa hitusen kärähti. Vastaavia pohjia kehotetaan muualla kypsentämään vain 40 minuuttia, ja uskoisin riittävän tällekin. Päädyin myös kostuttamaan pohjaa itsepuristetulla appelsiinimehulla, mutta olisi ollut hyvä kostuttaa vielä enemmän. Kakku oli paikoin hiukan kuivakka vielä seuraavanakin päivänä. Maut kohdillaan, muutin itse reseptiä hiukan lisäämällä yhden appelsiinin raastetun kuoren, sekä hivenen pomeranssia ja kanelia. Todella hyvä makuyhdistelmä! Kuorrutuksen määrä on tosiaan hitusen nafti, tuplasin itse, mutta ehkä +50 g saattaisi riittää. Jos käytät tavallista tummaa taloussuklaan sijaan (esim. Pirkka on hyvää ja edullista), vähennä kerman määrää hiukan. Jos käytät marmeladia, jossa on aprikoosin palasia, soseuta se, muuten pintaan jää kohoumia, eivätkä reunatkaan asetu. (Tämä erityisesti, jos aiot kuvioida pintaa.) Välissä sattumat sen sijaan ovat mukavia.
Nimetön11.11.2017 kello 14:11
Tein eilen Sacherkakun omalla twistillä. Kostutin ja laitoin väliin mustikkmehua ja mustikkahilloa. Kohta maistellasn. ❤