Sacherkakku

Sacherkakku

1 h 45 min
keskitaso
364 kcal / 100g
34
45

Suklainen Sacherkakku on Itävallan ylpeys ja monien tuntema leivonnaisklassikko.

Ainekset

15 annosta

Pohja

200 g
200 g
taloussuklaata
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (300 g)
aprikoosimarmeladia

Kuorrutukseen

100 g
taloussuklaata
1 tl
½ dl

Pinnalle

hasselpähkinöitä

Annosmäärä

15 annosta

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen mittaamalla voi ja suklaa kattilaan. Sulata alhaisella lämmöllä.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauho-leivinjauheseos ja jäähdytetty voi-suklaasula esim. puuhaarukalla tai nuolijalla.
  3. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen, alumiinivuokaan.
  4. Paista kakkua uunin ala/keskiosassa ensin 175 asteessa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 40 min.
  5. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuesti lopulla marmeladilla.
  6. Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
  7. Kuumenna hasselpähkinöitä uunissa 175 asteessa n. 5 min tai keitä vedessä hetkisen. Kuori pähkinät veitsen avulla. Aseta pähkinät jäähtyneenä sacherkakun pinnalle.

Vinkki

* Tee kakku mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Peitä kuvulla. Säilytys tasaa makuja ja kosteutta.* Kakun kypsennys pinnoitetussa vuoassa: 175 asteessa 30 min + 150 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
364 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
21 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)