Sadonkorjuurullat ja Kippari-dippi

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorumin kuukausikisa

Sadonkorjuurullat ja Kippari-dippi

Sadonkorjuurullat ja Kippari-dippi

Reseptiyhteistyö Leivontafoorumin kuukausikisa

Sadonkorjuurullat ja Kippari-dippi

Pata porisee -blogin herkullinen Kippari-resepti.

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Filotaikinapaketti (12 arkkia)
lehtikaalin lehtiä
4 kpl
porkkanoita
6 kpl
retiisiä
1 kpl
valkosipulinkynttä
nippu persiljaa
voita voiteluun
KIPPARI-DIPPI:
150 g
Valio Kippari viipaleita
2 dl
ruokakermaa

Ohje

  1. Ota filotaikina huoneenlämpöön sulamaan muutamaksi tunniksi. Älä yritä avata pakettia jäisenä, jäiset taikina-arkit repeävät helposti. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja revi ne noin 10x10 cm:n kokoisiksi lehdiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Viipaloi retiisit ja valkosipulinkynsi. Ainekset voi halutessaan pyöräyttää paistinpannulla, mutta se ei ole välttämätöntä. Levitä filotaikina-arkki työpöydälle leivinpaperin päälle. Voitele arkki voisulalla. Nosta puolet arkista toisen puolen päälle ja voitele puolikas arkki kevyesti voisulalla. Lisää arkin keskelle lehtikaalin lehti, nippu suikaloituja porkkanoita, retiisiviipaleita ja valkosipulisiivu. Ripottele päälle hieman tuoretta persiljaa ja kääri tiukaksi rullaksi. Nosta rulla pellille leivinpaperin päälle ja toista tämä kunnes saat kaikki rullat käärittyä. Sipaise pintaan voisulaa ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes rullat ovat rapeita ja kauniin värisiä. Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa tai vesihaudeastiassa. Lisää joukkoon pilkottu kippari-juusto. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on kokonaan sulanut. Kaada Kippari-dippi astiaan ja nauti yhdessä sadonkorjuurullien kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.