Saksanpähkinäsalaatti

Saksanpähkinäsalaatti

45 min
keskitaso
172 kcal / 100g
0
0

Tässä yksi ehdotus maistuvasta Waldorfin salaatista, johon on lisätty juustoa.

Ainekset

8 annosta
1 dl
riisiä
300 g
juuriselleriä
100 g (3 vartta)
lehtiselleriä
2 (400 g)
omenaa
1 rkl
sitruunamehua
50 g (n. 8 kpl)
pehmeitä, kivettömiä taateleita
1 pussi (130 g)
1 ruukku
jääsalaattia

Kastike

1 prk (200 g)
2 prk (à 150 g)
1 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
2 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
1 mm (maustemitall.)
jauhettua valkopippuria

Pinnalle

1 - 2 dl
saksanpähkinöitä
lehtisellerin lehtiä

Ohje

  1. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  2. Kuori juuriselleri. Leikkaa se tulitikkumaisiksi, lyhyiksi suikaleiksi. Voit halutessasi myös raastaa sen. Kiehauta juurisellerisuikaleita 2 - 3 min vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Tarkista, että selleri on pehmennyt, mutta siinä on vielä purutuntua. Valuta ja jäähdytä.
  3. Leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi omenat, pirskota kuutioille sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi.
  4. Huuhdo ja linkoa/kuivaa salaatti. Revi se laakealle vadille. Sekoita kastikeainekset.
  5. Sekoita salaattiainekset keskenään, lisää joukkoon myös kastike ja puolet juustoraasteesta. Lusikoi salaattipedille. Ripota pinnalle loppu juustoraaste ja saksanpähkinät rouheena. Koristele lehtisellerin lehdillä.

Vinkki

* Salaatti on parhaimmillaan, kun se on saanut maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
13 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
123 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)