Salaatti viidellä tapaa

Salaatti viidellä tapaa

Salaattipedille saat helposti koottua erilaisen salaattin vaikka viikon jokaiselle päivälle. Tästä ohjeesta löydät ideoita erilaisiin ruokaisiin salaatteihin.

20 min
helppo
78 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 annosta

4 annosta

Perussalaatti

1 - 2 lajia (n. 250 g)
salaatinlehtiä
1 (350 g)
kurkku
2 - 3
tomaattia

Kreikkalainen salaatti

1 prk (180 g)
1 - 2 dl
oliiveja
1 pieni
punasipuli
tuoretta basilikaa tai oreganoa

Mehu-öljykastike

½ dl
1 rkl
oliiviöljyä
½ rkl
sitruunamehua
1 rkl
sokeria

Italialainen salaatti

1 - 2 lajia
salaatinlehtiä
2 pkt (à 150 g)
mustapippuria myllystä
suolaa
½ - 1 rasiaa (keltaisia)
kirsikkatomaatteja
1 nippu
retiisejä

Pestokastike

1 prk (200 g)
2 rkl
pestoa , esim. pesto genovese
ripaus
sokeria

Juustosalaatti

1 - 2 lajia
salaatinlehtiä
n. 150 g
pala (200 g)
makeaa melonia
1 dl
pähkinöitä , esim. cashew

Rucolakastike

2 dl
½ dl
villirucolaa hienonnettuna
1 rkl
makeaa sinappia
ripaus
sokeria

Lihasalaatti

1 - 2 lajia
salaatinlehtiä
150 g
paahtopaistia , pippurihärkää tai muuta leikkelelihaa
¾ dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1
paprika
n. 1 dl
hillosipuleita

Chilikastike

1 prk
2 rkl
makeaa, mietoa chilikastiketta
2 tl
sokeria
½ dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Perussalaatti

  2. Huuhdo ja kuivaa / linkoa salaatinlehdet huolella. Kuutioi kurkku ja tomaatit. Laita ainekset laakealle vadille. Tarjoa haluamasi kastikkeen kanssa.
  3. Kreikkalainen salaatti

  4. Lisää perussalaattiin valutettu salaattijuusto, oliivit, aivan ohuiksi viipaleiksi leikattu punasipuli sekä hienonnettu basilika tai oregano. Sekoita kastikeaineet. Tarjoa salaatin kanssa.
  5. Italialainen salaatti

  6. Revi salaatinlehdet ja levitä ne vadille. Valuta mozzarellat. Pujota ainekset puisiin vartaisiin. Aseta vartaat salaatin päälle. Sekoita pestokastikkeen ainekset. Tarjoa salaatin kanssa.
  7. Juustosalaatti

  8. Revi salaatinlehdet ja levitä ne vadille. Lisää päälle kuutioiksi leikattua juustoa ja melonia. Ripota salaatin pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja pähkinöitä juuri ennen tarjoilua. Sekoita rucolakastikkeen ainekset. Tarjoa eri kulhosta.
  9. Lihasalaatti

  10. Revi salaatinlehdet ja levitä ne vadille. Leikkaa lihaviipaleet pienemmiksi paloiksi. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti. Suikaloi paprika. Lisää ne sekä hillosipulit salaatinlehtien päälle. Sekoita chilikastikkeen ainekset. Tarjoa eri kulhosta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
78 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
6 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)