Salaatti ylikypsästä lampaasta & Dukkah-piimäkastike

Salaatti ylikypsästä lampaasta & Dukkah-piimäkastike

30 min
keskitaso
142 kcal / 100g
0
0

Tämä ruokaisa salaatti saa vaikutteita Lähi-idän makumaailmasta. Dukkah-seoksella maustettu piimäkastike on loistava kumppani ylikypsälle lampaalle. Salaatissa kannattaa hyödyntää tähteeksi jäänyttä lampaan- tai karitsanlihaa.

Ainekset

6 annosta
600 g
kypsää lampaanlihaa
pala
inkivääriä
1
tuore chilipalko tai chilikastiketta maun mukaan
½ dl
barbeque-kastiketta
1 rkl
limemehua
1 rkl
makeaa soijakastiketta
1 - 2 (150 g)
porkkanaa
1 pieni
kesäkurpitsa
rapeaa salaattia

Dukkah-piimäkastike

2 dl
2
seesaminsiemeniä
½ dl
kikherneitä
2 rkl
hasselpähkinärouhetta
1 rkl
korianterin siemeniä
1 rkl
kuminan siemeniä
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Valmista ensin Dukkah-piimäkastike: Mittaa kuivat aineet teholeikkurin kulhoon. Soseuta. Sekoita joukkoon piimä. Anna maustua peitettynä jääkaapissa salaatin valmistumisen ajan.
  2. Revi kypsä lampaan tai karitsan liha säikeiksi. Laita uunivuokaan.
  3. Hienonna inkivääri ja chili. Lisää ne ja barbeque-kastike lihojen päälle. Sekoita.
  4. Paista uunin yläosassa 225 asteessa n. 20 min.
  5. Mittaa kulhoon limemehu ja makea soija. Sekoita. Leikkaa perunankuorimaveitsellä porkkanat ja kesäkurpitsa suikaleiksi kulhoon. Sekoita juuri ennen tarjoilua.
  6. Kokoa salaatti. Revi pesty ja kuivattu salaatti laakealle vadille. Nosta päälle kasvissuikaleet ja lämmin lampaanliha. Lusikoi pinnalle puolet kastikkeesta ja tarjoa loppu erikseen.
Alkuun
Baba ghanoush eli munakoiso-seesamitahna
1 h 30 min
Jälkeen
Pähkinätäytteiset tattariletut
40 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
9 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
46 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)