Salaattikakku

Salaattikakku

Salaattikakku sisältää nimensä mukaisesti runsaasti kasviksia. Kasvisten lisäksi se siltää makean-suolaisen täytteen, jossa maistuvat hedelmät ja AURA juusto. Runsaan salaattimäärän takia, kakku kannattaa valmistaa lähellä tarjoiluajankohtaa.

45 min
helppo
197 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
200 g
vaaleaa paahtoleipää
50 g
hapankorppua
1 dl
hienonnettua persiljaa
n. 1 1/4 dl
kasvislientä
2 rkl
1 (n. 300 g)
kypsä mango
1 rasia (200 g)
2 dl
80 g
saksanpähkinöitä
1 pkt (170 g)
1 ruukku
jääsalaattia
50 g
rucolaa
valmista balsamicokastiketta , vaaleaa

Ohje

  1. Kuutioi paahtoleipä n. 1 x 1 cm paloiksi. Rouhi hapankorput veitsellä tai murenna muovipussin sisällä.
  2. Sekoita leipä, hapankorppurouhe ja persilja kulhossa.
  3. Yhdistä kasvisliemi ja Oivariini. Valuta liemi muutamassa erässä leipäkuutioiden joukkoon välillä sekoittaen.
  4. Laita irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunaosa lukittuna/kiristettynä suoraan tarjoilulautaselle. Painele leipäseoksesta n. 2/3 kevyesti pohjalle.
  5. Paloittele mangon hedelmäliha. (Ota siitä ensin halutessasi myös muutamia ohuita lastuja juustohöylällä tai veitsellä kakun koristeluun.)
  6. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa tasaiseksi. Rouhi pähkinät ja AURA, lisää kulhoon.
  7. Lusikoi puolet AURA-pähkinätahnasta leipäpohjan päälle. Levitä päälle revittyä salaattia, rucolaa ja mangoa.
  8. Kerrostele loput leipäseoksesta ja AURA-pähkinätahnasta. Painele hieman. Levitä päälle kasvikset ja mango.
  9. Koristele. Avaa rengasvuoka ja nosta varoen pois. Viimeistele salaattikakku balsamicokastikkeella.

Vinkki

Lisää pinnalle rapeaksi paahdettua, murennettua ilmakuivattua kinkkua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
197 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
80 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)