Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Salaattikakku

Salaattikakku sisältää nimensä mukaisesti runsaasti kasviksia. Kasvisten lisäksi se siltää makean-suolaisen täytteen, jossa maistuvat hedelmät ja AURA juusto. Runsaan salaattimäärän takia, kakku kannattaa valmistaa lähellä tarjoiluajankohtaa.

Salaattikakku
Salaattikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g vaaleaa paahtoleipää
  • 50 g hapankorppua
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1¼ dl kasvislientä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 (n. 300 g) kypsä mango
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 80 g saksanpähkinöitä
  • 1 pkt (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 50 g rucolaa
  • 0 kg valmista balsamicokastiketta, vaaleaa

Ohje

  1. Kuutioi paahtoleipä n. 1 x 1 cm paloiksi. Rouhi hapankorput veitsellä tai murenna muovipussin sisällä.
  2. Sekoita leipä, hapankorppurouhe ja persilja kulhossa.
  3. Yhdistä kasvisliemi ja Oivariini. Valuta liemi muutamassa erässä leipäkuutioiden joukkoon välillä sekoittaen.
  4. Laita irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunaosa lukittuna/kiristettynä suoraan tarjoilulautaselle. Painele leipäseoksesta n. 2/3 kevyesti pohjalle.
  5. Paloittele mangon hedelmäliha. (Ota siitä ensin halutessasi myös muutamia ohuita lastuja juustohöylällä tai veitsellä kakun koristeluun.)
  6. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa tasaiseksi. Rouhi pähkinät ja AURA, lisää kulhoon.
  7. Lusikoi puolet AURA-pähkinätahnasta leipäpohjan päälle. Levitä päälle revittyä salaattia, rucolaa ja mangoa.
  8. Kerrostele loput leipäseoksesta ja AURA-pähkinätahnasta. Painele hieman. Levitä päälle kasvikset ja mango.
  9. Koristele. Avaa rengasvuoka ja nosta varoen pois. Viimeistele salaattikakku balsamicokastikkeella.

Vinkki

Lisää pinnalle rapeaksi paahdettua, murennettua ilmakuivattua kinkkua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 205 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 14,5 g
Rasva 13,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valmista balsamicokastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search