Salaattipitaleivät

Salaattipitaleivät

Valmista mehevät, salaattitäytteiset pitaleivät ja tarjoa pikkuateriana tai välipalana.

15 min
helppo
108 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
4 - 6
pitaleipää ks. erillinen ohje Kotitekoiset pitaleivät
1 kerä (100 g)
jääsalaattia
pala (150 g)
kurkkua
250 g
tomaatteja
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 dl
paprikatäytteisiä oliiveja
basilikan lehtiä

Raejuusto-tzatziki

1 prk (200 g)
½ dl
kurkkusalaattia
pieni pala
valkosipulin kynttä

Ohje

  1. Esikäsittele ensin täyteaineet: Huuhdo ja kuivaa salaatti. Viipaloi kurkku ja tomaatit. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja viipaloi oliivit.
  2. Valmista raejuusto-tzatziki: sekoita raejuuston joukkoon kurkkusalaatti sekä pieni pala valkosipulin kynttä murskattuna.
  3. Halkaise leivät kokonaan tai täytä ne sisältä taskun muotoon jätettyinä. Lusikoi ensin leiville raejuusto-tzatzikia. Lisää loput aineet luettelon mukaisessa järjestyksessä.
  4. Tarjoa heti pikkuateriana tai välipalana.

Vinkki

Voit korvata itsetehdyt pitaleivät kaupan valmiilla pitaleivillä. Kuumenna niitä ensin uunipellillä 200 asteessa 3 - 5 min, niin ne tuoreutuvat. Halkaise ja täytä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
2 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)