Salat Olivier eli Venäläinen luksussalaatti

Salat Olivier eli Venäläinen luksussalaatti

30 min
keskitaso
110 kcal / 100g
1
1

Salat Olivier on alunperin venäläinen salaatti ja se on tyyliltään hyvin samankaltainen kuin meillä italiansalaatti.

Ainekset

6 annosta
150 g
jokiravun pyrstöjä tilli-suolaliemessä
100 g
palvattua lampaanpaistia tai palvikinkkua
1
suolakurkku tai maustekurkku
pala
kurkkua (n. 15 cm pätkä)
1 ruukku
romainesalaattia

Kastike

1 prk (150 g)
½ dl
majoneesia
2
keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1 rkl
kapriksia
2 tl
sinappia
2 tl
viinietikkaa
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan salaatin valmistamisen ajaksi.
  2. Valuta jokiravun pyrstöt suolaliemestä siivilän avulla. Jos käytät pakastettuja jokiravun pyrstöjä, sulata ne jääkaapissa puoli vuorokautta. Leikkaa palviliha, suolakurkku ja tuorekurkku kuutioiksi. Huuhtele ja revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi.
  3. Nostele salaattiainekset sekaisin salaattikulhoon. Lisää kastike ja sekoita kevyesti salaatin joukkoon. Tarjoile heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
110 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
8 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)