Salat Olivier eli Venäläinen luksussalaatti

Salat Olivier eli Venäläinen luksussalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Salat Olivier eli Venäläinen luksussalaatti

Salat Olivier eli Venäläinen luksussalaatti

Salat Olivier on alunperin venäläinen salaatti ja se on tyyliltään hyvin samankaltainen kuin meillä italiansalaatti.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
150 g
jokiravun pyrstöjä tilli-suolaliemessä
100 g
palvattua lampaanpaistia tai palvikinkkua
1
suolakurkku tai maustekurkku
pala
kurkkua (n. 15 cm pätkä)
1 ruukku
romainesalaattia

Kastike

1 prk (150 g)
½ dl
majoneesia
2
keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1 rkl
kapriksia
2 tl
sinappia
2 tl
viinietikkaa
1 tl
sokeria

Ohje

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan salaatin valmistamisen ajaksi.
  2. Valuta jokiravun pyrstöt suolaliemestä siivilän avulla. Jos käytät pakastettuja jokiravun pyrstöjä, sulata ne jääkaapissa puoli vuorokautta. Leikkaa palviliha, suolakurkku ja tuorekurkku kuutioiksi. Huuhtele ja revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi.
  3. Nostele salaattiainekset sekaisin salaattikulhoon. Lisää kastike ja sekoita kevyesti salaatin joukkoon. Tarjoile heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
110 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›