Salmiakki-lakritsitäytekakku

Salmiakki-lakritsitäytekakku

3 h 30 min
keskitaso
282 kcal / 100g
3
4

Mieleenpainuva kakku, jonka voi toteuttaa niin synttärijuhlissa, halloweenin vietossa tai minä juhlapäivänä hyvänsä. Teemaa voi varioida ja maku on niin lasten kuin aikuistenkin makuun!

Ainekset

12 annosta

Lakritsiseos

2 dl
100 g
lakritsitoffeekaramelleja , Kick

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
turkinpippurirouhetta , Fazer

Täyttäminen ja kuorrutus

1/2 - 1 dl
sokeroitua, vedellä laimennettua sitruunamehua
2 prk (à 200 g)
1 pkt (250 g)
marsipaania , mustaa
n. 125 g
vaahtokarkkimassaa tai sokerimassaa, valkoista

Vuokaan

tomusokeria
1 rkl
n. 1 1/2 rkl
korppujauhoja

Ohje

  1. Lakritsiseos

  2. Valmista ensin lakritsiseos.
  3. Mittaa kuohukerma kattilaan. Paloittele joukkoon karamellit. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes karamellit ovat sulaneet. Nosta seos jääkaappiin. Anna sen kylmettyä useampi tunti. (Lakritsitoffee-kermaseoksen voi valmistaa ja laittaa jääkaappiin jo vaikka edellisenä päivänä.)
  4. Pohja

  5. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
  6. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja turkinpippurirouhe. Lisää seos muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen.
  7. Kaada voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (Ø n. 24 cm).
  8. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.
  9. Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
  10. Täyte ja kostutus

  11. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  12. Vatkaa lakritsiseos vaahdoksi sähkövatkaimella.
  13. Levitä laimennetulla sitruunamehulla kevyesti kostutetun kakkupohjan päälle purkillinen rahkaa ja puolet vaahdosta.
  14. Laita kakun keskikerros päälle. Kostuta ja täytä edellisen tapaan.
  15. Laita kakkukansi päälle. Kostuta
  16. Kakun koristelu

  17. Muotoile musta marsipaani palloksi. Kauli se tuorekelmun välissä pyöreäksi levyksi. Levyn tulee olla kooltaan koko kakun (myös reunat) peittävä.
  18. Siirrä marsipaanilevy kelmun avulla kakulle. Painele tiiviiksi, tasaa reunat veitsellä.
  19. Kauli vaahtokarkkimassasta 1 1/2 mm:n vahvuista levyä tomusokerilla jauhotetulla pöydällä. Tee levystä yksi iso haamu tai monta pientä haamufiguuria.
  20. Iso haamu: Hahmottele levylle kakun pinnan kokoinen haamu. Leikkaa se irti veitsen kärjellä. Tee mustasta marsipaanista silmät.
  21. Haamufiguurit: Ota levystä pyöreällä muotilla tai juomalasilla paloja. Muotoile ne haamuiksi esim. foliosta rypistetyn pallukan päällä. Paina silmäreiät tulitikulla. Nosta muotoillut figuurit kovettumaan leivinpaperille.
  22. Tarjoa halloweenkakkuna. Koristelua varioimalla voit tarjota kakkua muissa juhlissa, esim. synttärikakkuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
12 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioIlona Koekeittiöltä14.4.2016 kello 12:56
Hei! Kakkuohjeen teosta on jo kulunut sen verran pitkä aika, että en valitettavasti aivan tarkalleen muista, sulivatko ne täysin taikinaan vai jäikö kakkupohjaan vielä hitusia rouheesta. Turkinpippurit eivät kakussa kuitenkaan satuta kenenkään hampaita, sillä turkinpippurirouhettahan käytetään sellaisenaankin jälkiruoissa ja leivonnassa. Halutessasi voit maustaa sokerikakkupohjan turkinpippurin sijaan lakritsijauheella (1 - 2 tl) tai jättää turkinpippurirouheen kokonaan pois taikinasta.
Nimetön11.4.2016 kello 17:12
Pehemenevätkö turkinpippurit paistaessa niin, ettei kukaan satuta hampaitaan yllättävään kovaan muruseen kakkua syödessä?
ValioIlona Koekeittiöltä28.10.2015 kello 15:41
Hei! Lakritsitoffee-kermaseoksen pitää olla erittäin hyvin jäähtynyt, jolloin sen rakenne muuttuu paksummaksi ja tällöin se vaahtoutuu hyvin. Seoksen voi valmistaa jääkaappiin vaikka jo edellisenä päivänä. Tarkennan asiaa ohjeeseen,kiitos kommentista.