Salmiakki-vaniljafudge

Salmiakki-vaniljafudge

Fudgen teko ei ole vaikeaa. Tärkeää on, että kerma-sokeriseosta keitetään juuri sopiva aika, sillä liian vähän aikaa keitetty fudge ei jähmety ja liian pitkä keittoaika tekee fudgesta murenevan. Tarkkaa keittoaikaa on vaikea antaa, sillä liedet ja kattilat ovat erilaisia. Siksipä lämpömittari on oiva apu fudgen valmistuksessa.

3 h 15 min
keskitaso
417 kcal / 100g
6
8

Ainekset20 palaa

20 palaa
2 dl
2 dl
sokeria
2 rkl
100 g
valkosuklaata
ripaus
suolaa
½ tl
vaniljajauhetta
2 rkl
raakalakritsijauhetta
mustaa elintarvikeväriä

Ohje

  1. Mittaa kuohukerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna samalla sekoitellen n. 8 min, kunnes seos on paksuhkoa (115-asteista). Nosta kattila pois liedeltä.
  2. Paloittele valkosuklaa ja sekoita se sekä suola kuuman fudgemassan joukkoon. Jaa massa kahteen kulhoon. Lisää toiseen vaniljajauhe (voit myös käyttää vaniljasokeria, laita sitä 2 tl). Ja toiseen raakalakritsijauhe ja musta elintarvikeväri. Vatkaa molempia massoja sähkövatkaimella minuutin verran, kunnes ne kuohkeutuvat.
  3. Voitele tai leivinpaperoi vuoka (n. 18 x 18 cm). Lusikoi vanilja- ja lakritsifudgemassaa vuokaan limittäin siten, että leikatessa paloja joka palassa on kumpaakin makua. Voit tarvittaessa sekoittaa massoja keskenään hammastikulla tai haarukalla.
  4. Peitä ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  5. Leikkaa fudgesta n. 2 x 2 cm:n paloja. Säilytä viileässä peitettynä. Fudge säilyy useita viikkoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
417 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›