Salmiakkijelly

Salmiakkijelly
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Salmiakkijelly

Salmiakkijelly

Salmiakinystävä voi tästä jälkkäristä yllättyä! Mustaan omenajuomaan voit tehdä mustan jellyn. Tästä voi loihtia myös lastenjuhliin tai halloweeniin tarjottavan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
hyydytys
3 h
Yhteensä
3 h 15 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 dl
½ dl (n. 50 g)
turkinpippureita
2
liivatelehteä
1 rkl
sokeria

Koristeluun

turkinpippureita rouhittuna

Ohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa mehu, makeiset ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes salmiakit ovat täysin sulaneet. Nosta liedeltä.
  3. Lisää valutetut liivatteet kuumaan nesteeseen.
  4. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuihin kippoihin (4 kpl). Voit myös käyttää silikonimuotteja (ks VINKKI). Nosta jääkaappiin hyytymään noin 3 tunniksi.
  5. Kumoa jellyt tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Tarjoa salmiakinystävän jälkiruokana.
Vinkki

Vinkki

Voit käyttää myös eri kokoisia/muotoisia silikonimuotteja. Tällöin et tarvitse kelmua. Yksittäismuotit ja selkeäreunaiset muotit ovat helpoimmat jellyjen tekoon. Kasta tällöin muotin ulkopuoli nopeasti lämpimään veteen ennen kumoamista. Lämpö sulattaa jellyn pintaa ja helpottaa sen irtoamista. Poista muotti varoen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›