
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2 dl
Valio Hörppy™ musta omena mehujuomaaValio HÖRPPY™ musta omena on väriltään jännän musta ja maultaan raikkaan omenainen kevyesti kupliva mehujuoma.…
- n. 50 g (0,5 dl) turkinpippuria
- 2 liivatelehteä
- 1 rkl sokeria
Koristeluun
- 0 kg turkinpippuria rouhittuna
Jaa resepti
Ohje
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa mehu, makeiset ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes salmiakit ovat täysin sulaneet. Nosta liedeltä.
- Lisää valutetut liivatteet kuumaan nesteeseen.
- Kaada seos tuorekelmulla vuorattuihin kippoihin (4 kpl). Voit myös käyttää silikonimuotteja (ks VINKKI). Nosta jääkaappiin hyytymään noin 3 tunniksi.
- Kumoa jellyt tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Tarjoa salmiakinystävän jälkiruokana.
SILIKONIMUOTTIVINKKI
- Voit käyttää myös eri kokoisia/muotoisia silikonimuotteja. Tällöin et tarvitse kelmua. Yksittäismuotit ja selkeäreunaiset muotit ovat helpoimmat jellyjen tekoon. Kasta tällöin muotin ulkopuoli nopeasti lämpimään veteen ennen kumoamista. Lämpö sulattaa jellyn pintaa ja helpottaa sen irtoamista. Poista muotti varoen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
47 kcal
Proteiini
1,3 g
Hiilihydraatti
10,3 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- turkinpippuria