Hyppää sisältöön
Salmiakkijelly

Salmiakkijelly

Salmiakinystävä voi tästä jälkkäristä yllättyä! Mustaan omenajuomaan voit tehdä mustan jellyn. Tästä voi loihtia myös lastenjuhliin tai halloweeniin tarjottavan.

Salmiakkijelly

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Koristeluun

  • 0 kg turkinpippuria rouhittuna

Ohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa mehu, makeiset ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes salmiakit ovat täysin sulaneet. Nosta liedeltä.
  3. Lisää valutetut liivatteet kuumaan nesteeseen.
  4. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuihin kippoihin (4 kpl). Voit myös käyttää silikonimuotteja (ks VINKKI). Nosta jääkaappiin hyytymään noin 3 tunniksi.
  5. Kumoa jellyt tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Tarjoa salmiakinystävän jälkiruokana.

SILIKONIMUOTTIVINKKI

  1. Voit käyttää myös eri kokoisia/muotoisia silikonimuotteja. Tällöin et tarvitse kelmua. Yksittäismuotit ja selkeäreunaiset muotit ovat helpoimmat jellyjen tekoon. Kasta tällöin muotin ulkopuoli nopeasti lämpimään veteen ennen kumoamista. Lämpö sulattaa jellyn pintaa ja helpottaa sen irtoamista. Poista muotti varoen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 47 kcal
Proteiini 1,3 g
Hiilihydraatti 10,3 g
Rasva 0 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • turkinpippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi