Samettinen sienikeitto

Samettinen sienikeitto

Sienikeitto on yksi syksyn satokauden suosikkikeitoista. Samettisen rakenteen tähän keittoon tuo Koskenlaskija sulatejuusto.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 rasiaa (à 100 g)
siitakesieniä
2 rkl
1 pussi (200 g)
pakastesipulia
2 rkl
makeaa soijakastiketta (Ketjap manis)
½ tl
mustapippurirouhetta
3 rkl
vehnäjauhoja
1 l
Valio kevytmaitoa

tai 1 lValio Kiehu® maitojuomaa
1 pkt (250 g)
½ tl
suolaa
½ dl
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Hienonna sienet. Kuumenna Oivariini kattilassa, lisää sienet ja sipuli. Kuullota 2 - 3 min.
  2. Lisää soijakastike ja mustapippuri. Ripota pinnalle jauhot. Sekoita
  3. Lisää maito kattilaan koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja anna kiehua 2-3 min, sekoittele.
  4. Lisää kuutioitu juusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla.
  5. Lisää pinnalle tuoretta korianteria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Kokeile korvata Koskenlaskija® sulatejuuston Valio Viola® kevyt metsäsieni tuorejuustolla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
92 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
159 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›