Sanna-Kaisan turskan poskea, currya, kukkakaalia ja pähkinää

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Sanna-Kaisan turskan poskea, currya, kukkakaalia ja pähkinää

Sanna-Kaisan turskan poskea, currya, kukkakaalia ja pähkinää

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Sanna-Kaisan turskan poskea, currya, kukkakaalia ja pähkinää

MasterChefin toisen jakson immuniteettitehtävässä edellisen kilpailun voittaja valitsi kolmesta raaka-aineesta yhden, jonka kaikki tehtävän kilpailijat valmistivat. Sanna-Kaisa valmisti turskan poskea, currya, kukkakaalia ja pähkinää.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1

Curry

0,5 kpl Sitruunaruohoa
1 kpl Limen mehua
1 kpl Limen kuoret hienoksi raastettuna
4 cm pala Inkivääriä kuorittuna
0,5 dl Öljyä
1 kpl Chili, punainen
1 tl Savustettua paprikajauhetta
2 tl Juustokuminaa
1 tl Kurkumaa
1 rkl Sokeria
Suola
200 g Tomaattimurskaa
400 ml Kookosmaitoa

Minttu creme fraiche

1 puntti Minttua
2 prk Creme fraiche
0,5 dl Öljyä

Kukkakaalipyre

1 kpl Kukkakaali
1 kpl Sitruunan mehu
1 dl Cashewpähkinöitä
Suola

Paahdetta kukkakaalia ja cashewpähkinöitä

1 dl Cashewpähkinöitä
1 kpl Kukkakaali
0,5 dl Seesamiöljyä
Suola

Turskan posket

6 kpl Turskan poskia
2 rkl Voita
0,5 kpl Limen mehua
Suola

Ohje

  1. Valmista curry. Laita kaikki muut ainekset blenderiin paitsi tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita hienoksi tahnaksi. Kuullota currytahnaa pannulla, jotta aromit irtoavat paremmin. Kun tahna on kuullottunut, lisää joukkoon tomaattimurska. Anna curryn hautua kannen alla 30 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lopuksi kookosmaito ja tarkista maku.
  2. Valmista minttu creme fraiche. Laita minttu ja öljy blenderiin. Sekoita hienoksi yrttiöljyksi. Siivilöi öljy. Vatkaa creme fraiche ja lisää minttuöljy ohuena nauhana joukkoon. Mausta suolalla.
  3. Valmista kukkakaalipyre. Hauduta leikatut kukkakaalin nuput pehmeiksi kattilassa sitruunan mehulla ja suolalla maustetussa vedessä. Veden tulee peittää juuri ja juuri kukkakaalin nuput. Kun kukkakaali on läpi kypsä, laita ne blenderiin ja lisää joukkoon cashewpähkinät. Sekoita hienoksi pyreeksi. Mausta suolalla.
  4. Valmista paahdettu kukkakaali ja cashewpähkinät. Mausta pähkinät ja kukkakaalin nuput seesamiöljyllä ja suolalla. Paahda cashewpähkinöitä ja siististi leikatut kukkakaalin nuput uunissa pellillä. Paahda 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkkaile, ettei pähkinät tai kukkakaalin nuput pala.
  5. Paista turskan posket voissa pannulla. Mausta limen mehulla ja suolalla.
  6. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

NÄILLÄ TUOTTEILLA ONNISTUT

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

TUTUSTU OHJELMAAN

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›