Santun juustokakku vadelmakastikkeella

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Santun juustokakku vadelmakastikkeella

Santun juustokakku vadelmakastikkeella

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Santun juustokakku vadelmakastikkeella

Tällä kertaa MasterChefissä kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa samalla kertaa yksi voileipäkakku sekä yksi makea kakku. Santtu leipoi juustokakkua vadelmakastikkeella.

10 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset10 Henkilölle

550 g
maustamatonta tuorejuustoa
260 g
sokeria
3
kananmunaa
½ dl
vehnäjauhoja
1
sitruuna
300 g
tuoreita vadelmia
1
vaniljatanko
1 dl
Cointreauta

Ohje

  1. Vispaa tuorejuusto ja 160 grammaa sokeria kulhossa notkeaksi noin viisi minuuttia. Lisää kolme vatkattua kananmunaa useassa erässä väleissä tasaiseksi massaksi sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Raasta kahden sitruunan kuori ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon kolmasosa vadelmista ja nostele taikinan sekaan varovaisesti niin, etteivät vadelmat rikkoudu ja värjää massaa. Nosta uuniin ja paista keskitasolla 180 asteessa 40–50 minuuttia kunnes kakun pinta on kauniin ruskea. Nosta jäähtymään.
  2. Laita pannulle 100 grammaa sokeria sekä 150 grammaa vadelmia. Lisää myös vaniljatangon siemenet sekä itse vaniljatanko ja hieman sitruunan mehua. Kun vadelmat alkavat kiehua, lisää tilkka vettä ja keitä kasaan samalla vadelmia haarukalla litistellen. Kun nesteen määrä alkaa vähetä, lisää Cointreau ja liekitä. Varmista että kaikki alkoholi palaa pois. Kun liekki on sammunut, siivilöi carita-liinan läpi toiseen kulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
  3. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla, mintulla ja tomusokerilla. Kaada viipaleiden päälle kastiketta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.