Santun kampasimpukkaa kahdella tapaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Santun kampasimpukkaa kahdella tapaa

Santun kampasimpukkaa kahdella tapaa

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Santun kampasimpukkaa kahdella tapaa

Tällä kertaa MasterChef-keittiössä oli tehtävänä valmistaa rohkea ja kokeileva annos, jonka päätähtenä komeili yksi raaka-aine kahdella eri tavalla valmistettuna. Santtu kokkasi paistettua kampasimpukkaa, kampasimpukan mätiä, koji-merikoralli-beurre blancia, tomaatti-koji consomméa ja merisiilin mätiä.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

4
kampasimpukkaa (per annos)
1 dl
koji-liemi
400 g
voita
kourallinen merikorallia
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1 nippu
timjamia
1 tippa
tabascoa
1 tl
merisiilin mätiä
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Ohje

  1. Consomme: poista tomaateista kannat ja lohko ne. Laita tehosekoittimeen yhdessä timjamin, valkosipulin, tabascon, suolan ja pippurin kanssa. Kaada sekaan myös pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi n. 3 minuuttia. Kaada carita-liinalla vuoratun siivilän läpi kulhoon. Consommen pitäisi olla lähestulkoon väritöntä. Sekoita joukkoon pari ruokalusikallista koji-lientä ja tarkista maku.
  2. Kuutioi yksi kampasimpukoista mahdollisimman pieneksi. Laita kulhoon ja savusta savustinpyssyllä kelmun alla. Jätä savustumaan vähintään vartiksi. Annoksesta tulee hyvä myös ilman savustusta.
  3. Kiehauta loput koji-liemet ja lisää voita koko ajan sekoittaen isohko pala kerrallaan. Toisen palan kohdalla kastike alkaa saostua. Lopussa sekoitusta voi jatkaa sauvasekoittimella, jolloin kastike saa ilmavuutta. Lisää lopuksi joukkoon kourallinen merikorallia ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Paista kampasimpukoita max. 1 minuutti per puoli erittäin kuumalla pannulla tilkassa öljyä niin, että ne saavat kauniin värin. Mausta kampasimpukkamäti sitruunamehulla ja kevyellä suolalla.
  5. Laita merisiilin mäti pienen kulhon pohjalle ja kaada päälle consomme.
  6. Asettele lautaselle paistetut kampasimpukat ja niiden päälle mäti. Lusikoi kastike kampasimpukoiden ympärille. Koristele timjamilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.