Santun Scotch eggs ja devilled mayo

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Santun Scotch eggs ja devilled mayo

Santun Scotch eggs ja devilled mayo

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Santun Scotch eggs ja devilled mayo

Tällä kertaa MasterChefissä oli tehtävänä valmistaa annos, jossa oli vähintään yksi venyvä tai valuva elementti. Santtu kokkasi skotlantilaisia munia ja mausteista majoneesia.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

4
raakamakkaraa, noin 300-400 g
8
kananmunaa
sitruuna
1 nippua
timjamia
1 dl
öljyä
cayennepippuria
jauhettua paprikaa
suolaa
pippuria
öljyä frittaamiseen
valkoviinietikkaa

Ohje

  1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä n. 4–5 minuuttia. Kannattaa laittaa keitinveteen loraus etikkaa, joka ehkäisee kuoren rikkoutumista. Nosta heti jääveteen jäähtymään. Kuori veden alla, sillä veden alla kuori irtoaa helpommin.
  2. Kuori raakamakkarat suolesta ja laita kulhoon. Mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaasti sitruunan kuorella, cayennepippurilla ja hienonnetulla timjamilla. Sekoita tasaiseksi massaksi. Tähän voi käyttää hetken aikaa, sillä on olennaista, että kananmuna on mahdollisimman helppo kääriä makkaraan.
  3. Laita yhteen kulhoon vehnäjauhoja, ja mausta se runsaalla suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Vatkaa kaksi kananmunaa toiseen kulhoon ja laita kolmanteen kulhoon korppujauhoa.
  4. Kastele kädet ja tee makkaramassasta hieman kananmunaa suurempi pallo. Litistä pallo kämmenessä pyöreäksi levyksi. Nosta kuorittu kananmuna makkaran päälle ja kääri se makkaramassaan. Ole hyvin varovainen, ettei kananmuna mene rikki ja huolellinen, että makkarakuorrute on tasainen ja ehjä.
  5. Nosta kuorrutetut munat jauhoon ja jauhota huolellisesti. Nosta seuraavaksi kananmunaan ja varmista, että munamassa tarttuu joka kohdasta. Lopuksi nosta korppujauhoihin ja kääntele niin, että koko pallo on kauttaaltaan korppujauhoissa. Korppujauhotettua munaa voi painella kämmenen sisällä kevyesti, jotta korppujauhot painautuvat makkaralihaan paremmin. Näin ne eivät myöskään pala friteerauksen aikana.
  6. Friteeraa 170–180 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes väri on kullanruskea.
  7. Vatkaa majoneesi ja mausta sitruunalla ja cayennepippurilla. Koristele timjamisilpulla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.