Satokausikalenterin aamiaiskulho hedelmillä ja banaanigranolalla

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin aamiaiskulho hedelmillä ja banaanigranolalla

Satokausikalenterin aamiaiskulho hedelmillä ja banaanigranolalla

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin aamiaiskulho hedelmillä ja banaanigranolalla

Aamiaiskulho vastaa moniin tämän päivän trendeihin. Se sisältää proteiinia Valio Luomu maitorahkan muodossa, hyvää tekeviä marjoja ja hedelmiä Valio Luomu smoothien ja tuoreiden Satokausi-hedelmien muodossa sekä terveellistä granolaa. Kaiken lisäksi upean värikkäillä sesongin hedelmillä kulhosta saa todella näyttävän, joten aamiaista passaa esitellä somessa.

1 Henkilölle
45 min
00 arvostelua

Ainekset1 n. 1 annos

200 g
1 dl
banaanigranolaa
sesongin hedelmiä (tammikuussa esim. banaania, mangoa, karambolaa, pitaijaa)

Banaanigranola

5 dl
isoja kaurahiutaleita
1 dl
hasselpähkinöitä
1 dl
auringonkukansiemeniä
½ tl
kardemummaa
1 ripaus
suolaa
1 kpl
kypsä luomubanaani
2 rkl
öljyä
2 rkl
hunajaa
½ tl
vaniljauutetta
1 dl
rusinoita
3 rkl
pakastekuivattuja vadelmia

Ohje

  1. Lusikoi maitorahka kulhoon ja lisää smoothie. Päällystä kulho banaanigranolalla sekä suupaloiksi leikatuilla hedelmillä.
  2. Tarjoile aamiaisella lisäksi esimerkiksi luomuvoilla, luomujuustolla ja avokadolla päällystettyä täysjyväleipää sekä luomutuoremehua.
  3. Banaanigranola

  4. Mittaa kaurahiutaleet kulhoon. Rouhi hasselpähkinöitä hieman veitsellä ja lisää kulhoon yhdessä auringonkukansiemenien, kardemumman ja suolaripauksen kanssa. Muussaa banaani toisessa kulhossa haarukan avulla ja sekoita sen joukkoon öljy, hunaja ja vaniljauute. Yhdistä seokset ja sekoita huolellisesti.
  5. Levitä granola leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda granolaa 175 asteisessa uunissa yhteensä noin 30 minuuttia, sekoita hyvin kymmenen minuutin välein. Tarkkaile granolaa jatkuvasti, ettei se pala. Jos granola vaikuttaa valmiilta aiemmin, ota se pois uunista. Anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneen granolan joukkoon rusinat ja pakastekuivatut vadelmat.
  6. Vinkki: Valmis granola säilyy ilmatiiviissä purkissa muutaman viikon, mutta on parhaimmillaan viikon sisällä syötynä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.