Satokausikalenterin grillatut munakoisopihvit ja villiyrtti salsa verde

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin grillatut munakoisopihvit ja villiyrtti salsa verde

Satokausikalenterin grillatut munakoisopihvit ja villiyrtti salsa verde

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin grillatut munakoisopihvit ja villiyrtti salsa verde

Kesällä pääruoka valmistuu tottakai grillissä! Munakoisopihvit paistuvat miedossa grillin lämmössä pehmeiksi ja Valio Luomu maasdam juusto viimeistelee makuelämyksen. Juustoisten munakoisopihvien kaverina maistuu kesän villein salsa verde, jossa toimivat esimerkiksi nuoret voikukan lehdet, vuohenputket ja poimulehdet.

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 Henkilölle

yksi iso munakoiso
öljyä
suolaa
mustapippuria
3 dl

Villiyrtti salsa verde

5 dl
villiyrttejä (esim. vuohenputkea, voikukkaa, poimulehteä)
kaksi valkosipulinkynttä
yksi jalapeno
½ dl
kapriksia
kahden sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl
oliiviöljyä

Ohje

  1. Leikkaa munakoisosta pituussuunnassa neljä siivua. Leikkaa päätypaloista pieni siivu pois, jotta pihvi pysyy lappeellaan. Suolaa siivut ja laita siivilään itkemään puoleksi tunniksi.
  2. Pyyhi munakoisosiivut kuiviksi ja voitele öljyllä. Grillaa miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes siivut ovat oikein pehmeitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle juusto ja siirrä grillin viileimpään osaan ja laita kansi päälle. Anna juuston sulaa.
  3. Villiyrtti salsa verde

  4. Kerää ainekset omalta mökkipihalta, salsa verdessä toimivat esimerkiksi nuoret voikukan lehdet, vuohenputket ja poimulehdet. Muista aina kerätä vain niitä villivihanneksia, jotka varmasti tunnistat.
  5. Huuhtele villiyrtit ja puristele ne kuiviksi. Hienonna hieman veitsellä ja siirrä tehosekoittimeen.
  6. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista jalapenosta siemenet ja hienonna. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele sekaisin.
  7. Tarjoile munakoisopihvien kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.