Satokausikalenterin juustoiset pimientos de padron -munkit

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin juustoiset pimientos de padron -munkit

Satokausikalenterin juustoiset pimientos de padron -munkit

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin juustoiset pimientos de padron -munkit

Suussa sulavat pimientos de padron -munkit maistuvat vappuna suolaisten herkkujen ystäville. Munkit kätkevät sisäänsä sulanutta juustoa ja espanjalaisia, vihreitä pikkupaprikoita, joita yleensä syödään grillattuina. Dippaa munkit vaikkapa majoneesiin ja nauti.

20 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset20 Henkilölle

taikina, 20 pientä munkkia

10 kpl
pimientos de padron -paprikoita
2 dl
200 g
vehnäjauhoja
200 g
50 g
2 tl
sokeria
1
kananmuna
1 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta 

lisäksi

8 ½ dl
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Ohje

  1. Leikkaa pimientos de padron -paprikat puoliksi ja poista siemenkota ja paprikan kanta. Leikkaa paprikat pieneksi silpuksi ja lisää isoon kulhoon. Mittaa joukkoon kuivat aineet ja juustoraaste, sekoita.
  2. Sulata voi ja laita sivuun jäähtymään. Sekoita jogurtti ja kananmuna keskenään ja lisää kuivien aineiden joukkoon, lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Munkkien friteeraus

  4. Sulje liesituuletin ja ota esiin reikäkauha ja kansi, jolla voit tukahduttaa rasvapalon, mikäli öljy syttyy tuleen. Kaada öljy kattilaan ja laita liedelle lämpenemään keskilämmölle. Vuoraa lautanen talouspaperilla.
  5. Kun öljy on 170–180 astetta, aloita munkkien friteeraus. Testaa lämpö lämpömittarilla tai pienellä palalla vaaleaa leipää. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti minuutissa.
  6. Pyörittele taikinasta pieniä munkkeja, voit käyttää apuna öljyä tai vehnäjauhoja pallojen käsittelyssä, jotta taikina ei tartu käsiin. Upota taikinapallot varovasti kuumaan öljyyn. Paista 4–5 munkkia kerrallaan, noin 4 minuuttia per munkki.
  7. Nosta munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle reikäkauhan avulla. Anna jäähtyä hetki. Nauti sellaisenaan tai dippaile esimerkiksi majoneesiin.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.