Satokausikalenterin kasvisvoileipäkakku villivihanneksilla

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kasvisvoileipäkakku villivihanneksilla

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Voileipäkakku koristellaan simppelisti, mutta näyttävästi Valio Luomu tuoremozzarella palleroilla sekä erivärisillä kirsikkatomaateilla. Tomaattia löytyy myös toisesta täytteestä, joka on kesäinen versio klassisesta tzatzikista. Kakun kuorrutus valmistuu Valio Luomu maitorahkasta ja Valio Luomu voista sekä tuoreesta ruohosipulista.

1 h

Ainekset10 n. 10 annosta

32 kpl
paahtoleipäviipaleita
sitruunalla maustettua vettä kostutukseen

Villivihannes-paputahna

1 l
villivihanneksia (esim. nokkonen ja vuohenputki)
1 dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
sitruunan mehua
1 dl
oliiviöljyä
240 g
kypsiä valkopapuja tölkissä
1 tl
suolaa

Tomaattitzatziki

puolikas kurkku
400 g
1 kpl
pullea valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunan mehua
1 tl
suolaa
mustapippuria

Rahka-voikuorrutus

100 g
250 g
tuoretta ruohosipulia
suolaa

Koristeeksi

120 g
erivärisiä kirsikkatomaatteja
vuohenputkea tai basilikaa
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Villivihannes-paputahna

  2. Huuhtele ja ryöppää villivihannekset, anna jäähtyä ja puristele kuiviksi. Hienonna veitsellä. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele tahnaksi.
  4. Tomaattitzatziki

  5. Raasta kurkku ja laita siivilään valumaan. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja leikkaa siemenet pois. Leikkaa tomaatit suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  6. Puristele loput nesteet kurkuista pois ja sekoita kaikki tzatzikin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin tekeytymään toviksi.
  7. Rahka-voikuorrutus

  8. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä. Vatkaa voi ja rahka huolellisesti sekaisin ja sekoita joukkoon runsaasti hienonnettua ruohosipulia sekä ripaus suolaa.
  9. Voileipäkakun kokoaminen

  10. Leikkaa paahtoleivistä reunat irti. Asettele kahdeksan viipaletta tarjoiluvadille pareittain kakun pohjaksi. Sudi pintaan hieman sitruunavettä kostutukseksi.
  11. Levitä leiville kolmasosa molemmista täytteistä. Tee samalla tavalla kaksi kerrosta lisää. Asettele lopuksi päälle loput leipäviipaleet.
  12. Kuorruta kakku rahka-voilevitteellä. Koristele mozzarellapalloilla, kirsikkatomaateilla, pienillä vuohenputken lehdillä ja syötävillä kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›