Satokausikalenterin kukkakaalinugetit ja raikas rahkadippi

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kukkakaalinugetit ja raikas rahkadippi

Satokausikalenterin kukkakaalinugetit ja raikas rahkadippi

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kukkakaalinugetit ja raikas rahkadippi

Juhannuksesta marraskuuhun sesongissa oleva kotimainen kukkakaali taipuu nugeteiksi, jotka sujahtavat niin pitaleipien väliin kuin sellaisenaan suuhun yhdessä basilikalla maustetun maitorahkadipin kanssa.

4 Henkilölle
45 min
00 arvostelua

Ainekset4 Henkilölle

Kukkakaalinugetit

700 g
kukkakaalia
4 ½ dl
2 dl
vehnäjauhoja
200 g
pankojauhoja
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
½ tl
suolaa

rahkadippi

1 prk
10
basilikan lehteä
1 tl
valkosipulia raastettuna
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
mustapippuria

Ohje

  1. Valmista rahkadippi. Hienonna basilikanlehdet ja raasta valkosipuli. Lisää rahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita ja nosta kylmään tekeytymään.
  2. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese kukkakaali ja poista lehdet. Irrota nuput ja laita ne sivuun odottamaan. Mittaa laakeaan astiaan vehnäjauhot, toiseen Valio Luomu piimä ja kolmanteen pankojauhot sekä mausteet. Sekoita pankojauhoseos huolellisesti.
  3. Dippaa kukkakaalinuput ensin vehnäjauhoihin, sitten piimään ja lopuksi pankojauhoihin, nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Toista kunnes olet levittänyt kaikki kukkakaalinuput. Paista uunissa 15–20 minuuttia. Varo, ettei kukkakaalinugetit pala. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaikka pitaleivän välissä maukkaan rahkadipin kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.