Satokausikalenterin lempeä maa-artisokkakeitto

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin lempeä maa-artisokkakeitto

Satokausikalenterin lempeä maa-artisokkakeitto

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin lempeä maa-artisokkakeitto

Hienostuneen makuinen maa-artisokka on juhlava raaka-aine, josta pyöräytät helposti maittavan keiton isänpäiväksi tai illanistujaisiin. Monipuolisen maa-artisokan voi myös paahtaa kuorineen, kunhan sen pesee ensin huolellisesti.

4 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset4 Henkilölle

500 g
maa-artisokkaa
2
pientä omenaa
1
iso jauhoinen peruna
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
5 dl
vettä
muutama oksa timjamia
1 prk
2 rkl
¾ tl
suolaa

tarjoiluun

krutonkeja

Ohje

  1. Kuori ja leikkaa peruna ja maa-artisokat muutamaan osaan, laita odottamaan kylmään veteen, jotta ne eivät tummu. Kuori omenat ja poista siemenkodat, lisää maa-artisokkien joukkoon. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna timjami.
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit, timjami sekä valutetut kasvikset. Kuullota muutama minuutti. Lisää vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio, keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, lisää kerma ja anna kiehahtaa.
  3. Maista keittoa ja lisää suolaa maun mukaan. Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja leipäkrutonkien kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.