Satokausikalenterin Paahdetut broccoliinit & jogurttihummus

Reseptiyhteistyö: satokausikalenteri

Satokausikalenterin Paahdetut broccoliinit & jogurttihummus

Reseptiyhteistyö: satokausikalenteri

Broccoliini on uusi parsa! Trendikkäät paahdetut broccoliinit tarjoillaan Lähi-idän keittiöistä tutun hummuksen kanssa, joka saa mukavaa hapokkuutta ja pehmeää kermaisuutta Valio Luomu turkkilaisesta jogurtista. Näyttävän annoksen viimeistelevät paahdetut valkosipulin puolikkaat.

30 min

Ainekset4 n. 4 annosta

Jogurttihummus

230 g
kikherneitä
1 ½ dl
½ kpl
sitruunan (mielellään luomu) raastettu kuori ja mehu
2 kpl
valkosipulin kynttä
2 rkl
tahinia
1 tl
suolaa
½ dl
oliiviöljyä
½ dl
vettä

Broccoliinit

300 g
broccoliineja
1 rkl
öljyä
suolaa ja mustapippuria
1 rkl
sitruunamehua
kokonainen valkosipuli

Lisäksi

lehtipersiljaa
sitruunalohkoja

Ohje

  1. Jogurttihummus

  2. Laita tehosekoittimeen valutetut kikherneet, turkkilainen jogurtti ja sitruunan kuori sekä mehu.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne tehosekoittimeen tahinin, suolan ja oliiviöljyn kanssa.
  4. Blendaa seos sileähköksi hummukseksi. Lisää vettä, jos tahna on liian paksua.
  5. Broccoliinit

  6. Huuhtele broccoliinit ja leikkaa mahdolliset kuivat kannat pois.
  7. Levitä broccoliinit pellille ja hiero niihin öljyä, suolaa, mustapippuria ja sitruunan mehua.
  8. Halkaise valkosipuli ja laita molemmat puolet leikkuupinta ylöspäin pellille. Lorauta myös valkosipuleille hieman öljyä.
  9. Paahda broccoliineja ja valkosipuleita 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes broccoliinit ovat napakan kypsiä ja kauniin paahtuneen värisiä.
  10. Annoksen kokoaminen

  11. Levitä jogurttihummus tarjoiluvadille. Asettele paahdetut broccoliinit ja valkosipulin puolikkaat hummuksen päälle
  12. Viimeistele raastetulla Valio Luomu goudalla ja tuoreella lehtipersiljalla.
  13. Tarjoile hummuksen ja broccoliinien kanssa sitruunalohkoja.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö