Satokausikalenterin Paneroidut munakoisopihvit ja perunapaistos

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin Paneroidut munakoisopihvit ja perunapaistos

Satokausikalenterin Paneroidut munakoisopihvit ja perunapaistos

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin Paneroidut munakoisopihvit ja perunapaistos

Rapeiden munakoisopihvien salaisuus on juustoisessa pankokuorrutuksessa. Itkettävän ihanat munakoisopihvit tarjoillaan keväisen perunapaistoksen kanssa, jota raikastavat sitruunaiset muussatut herneet sekä paprikasta tehty tzatziki.

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Paneroidut munakoisopihvit

2 kpl
munakoisoa
suolaa itkettämiseen
3 kpl
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 dl
pankojauhoja
2 dl
20 g

Perunapaistos

1000 g
perunoita
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
200 g
pakasteherneitä
½ kpl
sitruunan mehu
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
½ tl
suolaa

Paprikatzatziki

1 kpl
vihreä paprika
2 dl
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
mustapippuria

Ohje

  1. Paneroidut munakoisopihvit

  2. Leikkaa munakoisot noin sentin siivuiksi ja ripottele siivuille suolaa.
  3. Anna munakoisojen ”itkeä” noin puolen tunnin ajan.
  4. Pyyhkäise munakoisosiivut kuiviksi talouspaperin avulla.
  5. Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukan avulla. Sekoita toiselle lautaselle vehnäjauhot, suola ja mustapippuri.
  6. Sekoita kolmannelle lautaselle pankojauhot ja juustoraaste.
  7. Paneroi munakoisosiivut pyörittelemällä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi panko-juustoraasteseoksessa.
  8. Paista munakoisopihvejä pannulla voissa muutama minuutti per puoli. Siirrä pihvit pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä vielä 200 asteessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
  9. Perunapaistos

  10. Pese perunat huolellisesti ja laita ne uunivuokaan. Hiero perunoihin 2 rkl oliiviöljyä ja 1 tl suolaa. Paahda perinoita 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  11. Sulata pakasteherneet ja muussaa ne haarukalla. Sekoita joukkoon sitruunan mehu, 1 rkl oliiviöljyä, hienonnettu minttu ja ½ tl suolaa.
  12. Kun perunat ovat kypsiä, lisää vuokaan herneseos lusikallisina.
  13. Paprikatzatziki

  14. Pese paprika ja poista siemenet. Raasta paprika ja laita siivilään valumaan noin vartiksi.
  15. Sekoita paprikaraaste jogurtin joukkoon. Mausta tzatziki hienonnetulla tillillä ja mintulla sekä sitruunan mehulla, hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
  16. Tarjoile paprikatzatziki sellaisenaan tai lusikoi se perunapaistoksen joukkoon.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.