Satokausikalenterin persimonhilloke ja päärynäkompotti juustoille

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin persimonhilloke ja päärynäkompotti juustoille

Satokausikalenterin persimonhilloke ja päärynäkompotti juustoille

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin persimonhilloke ja päärynäkompotti juustoille

Juustotarjottimelle sopivat hyvin raikkautta ja makeutta tuovat sesongin hedelmät. Keitimme juustoille kaveriksi persimonhilloketta sekä mustapippurilla maustettua päärynäkompottia. Hillokkeiden valmistus on todella helppoa, mutta ne tekevät vieraisiin suuren vaikutuksen. Valitse juustotarjottimelle kolme-neljä erilaista juustoa. Näin jokaiselle on lemppari.

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Luomujuustojen tarjotin

Valio Polar® Luomu™ 15 % juusto
Valio Luomu™ pitkään kypsytetty kermajuusto
satsuman lohkoja
granaattiomenaa lohkoina
kuivattuja viikunoita
suolakeksejä
saksanpähkinöitä
oliiveja
rosmariinin oksia

Persimonhilloke

500 g
kypsiä persimoneja
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl
appelsiinin mehua
1 ½ dl
hillosokeria

Päärynä-mustapippurikompotti

2 kpl
päärynää
1 kpl
vaniljatankoa
½ tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
neilikkaa
¾ dl
ruokosokeria
2 rkl
vettä

Ohje

  1. Luomujuustojen tarjotin

  2. Leikkaa juustot valmiiksi suupaloiksi tai jätä kokonaisiksi. Varaa kokonaisille juustoille veitset leikkaamista varten. Juustot kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua.
  3. Kasaa juustot ja muut tykötarpeet näyttävästi tarjottimelle. Varaa hilloille lusikat ja muille lisukkeille pikkuhaarukat. Koristele tarjotin rosmariinin oksilla.
  4. Persimonhilloke

  5. Kuori ja paloittele persimonit. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia.
  6. Poista vaahto hillon pinnalta ja purkita.
  7. Päärynä-mustapippurikompotti

  8. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa päärynät kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnasa ja raaputa siemenet irti veitsen avulla.
  9. Laita kaikki ainekset, myös vaniljatangon puolikkaat, kattilaan ja keitä kompottia noin viisi minuuttia.
  10. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.