Satokausikalenterin piimäbrulee ja marinoidut mandariinit

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin piimäbrulee ja marinoidut mandariinit

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Brulee on näyttävä jälkiruoka paahdettuine sokeripintoineen ja niiden tekeminen on pelättyä helpompaa. Bruleen kerma-piimäseos kannattaa kuumentaa hitaasti kiehumispisteeseen. Kun sen on sekoittanut keltuais-sokeriseoksen joukkoon, kannattaa bruleemassa jakaa siivilän läpi annoskulhoihin. Paras bruleeastia on matala ja laakea.

6 Henkilölle
3 h

Ainekset6 n. 6 annosta

Piimäbrulee

3 dl
1 dl
1 kpl
kanelitanko
4 kpl
keltuaista
½ dl
sokeria
ruokokidesokeria pinnalle

Marinoidut mandariinit

5 kpl
mandariinia
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
2 rkl
sitruunamehua
½ dl
vaaleaa siirappia
2 kpl
tähtianista
1 tl
vaniljasokeria
granaattiomenan siemeniä

Ohje

  1. Piimäbrulee

  2. Mittaa kerma ja piimä kattilaan, lisää kanelitanko. Kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen.
  3. Erottele keltuaiset kulhoon ja vispaa sekaan sokeri. Sekoita kuuma kerma-piimäseos keltuais-sokeriseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  4. Jaa bruleemassa kuuteen laakeaan annoskulhoon siivilän läpi. Laita kulhot korkeareunaiselle uunipellille ja siirrä 150 asteiseen uuniin. Kaada pellille vettä suunnilleen kulhojen puoliväliin asti. Paista bruleita noin 45 minuuttia, ne hyllyvät vielä hieman uunista otettaessa.
  5. Siirrä bruleet jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja karamellisoi se kaasupolttimen avulla. Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, voit sulattaa pinnan uunin grillivastuksen avulla. Varo tällöin sokerin palamista. Tarjoile piimäbruleiden kanssa marinoituja mandariineja.
  6. Marinoidut mandariinit

  7. Kuori mandariinit ja leikkaa ne siivuiksi. Sekoita keskenään sitruunan kuori ja mehu, siirappi, tähtianikset ja vaniljasokeri.
  8. Sekoita marinadi mandariinien joukkoon ja anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan.
  9. Sekoita granaattiomenan siemeniä joukkoon ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›