Satokausikalenterin piimäleipäset ja pinaattinen raejuustovoi

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin piimäleipäset ja pinaattinen raejuustovoi

Satokausikalenterin piimäleipäset ja pinaattinen raejuustovoi

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin piimäleipäset ja pinaattinen raejuustovoi

Perusainekset löytyvät lähes valmiina kaapista ja mikä parasta, leipätaikinaa ei tarvitse vaivata. Parhaimmillaan piimäleipäset ovat heti uunista tullessaan. Jos leipäsiä jää yli, ne kannattaa seuraavana päivänä käyttää paahtimen kautta ennen nauttimista.

12 Henkilölle
45 min
00 arvostelua

Ainekset12 Henkilölle

Piimäleipäset

5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
75 g
2 ½ dl

Pinaattinen raejuustovoi

50 g
tuoretta pinaattia
1
valkosipulinkynsi
150 g
1 prk
ripaus suolaa

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Mittaa kulhoon leipästen kuivat aineet ja sekoita. Lisää piimä sekä sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kauli taikinasta noin 2 cm paksuinen levy. Leikkaa pyöreällä muotilla tai juomalasilla taikinasta noin 12 pyöreää taikinapalaa. Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa 10–12 minuuttia tai kunnes leipäset ovat saaneet hiukan väriä. Muotoile myös mahdollisesta ylijäämätaikinasta leipäsiä.
  3. Valmista pinaattinen raejuustovoi, kun leivät ovat uunissa. Hienonna pinaatti sekä valkosipuli pieneksi silpuksi. Lisää pinaatin ja valkosipulin joukkoon pehmeä voi ja raejuusto. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää suolaa maun mukaan.
  4. Piimäleipäset sopivat salaatin tai keiton kylkeen tai vaikka aamupalaksi. Tarjoile piimäleipäset pinaattisen raejuustovoin kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.