Satokausikalenterin pirtsakka pihlajanmarja-omenavispipuuro

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin pirtsakka pihlajanmarja-omenavispipuuro

Satokausikalenterin pirtsakka pihlajanmarja-omenavispipuuro

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin pirtsakka pihlajanmarja-omenavispipuuro

Makeista omenoista ja happamista pihlajanmarjoista syntyy pirtsakka vispipuuro, joka ilahduttaa niin juhla-aterian päätöksenä kuin herkullisena välipalanakin loka-marraskuussa.

8 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset8 Henkilölle

2 dl
pihlajanmarjoja
300 g
omenaa
1 ½ dl
mannasuurimoita
8 dl
vettä
1 ½ dl
sokeria
ripaus suolaa
1 prk

tarjoiluun

Ohje

  1. Putsaa ja huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti. Irrota marjat tertuista ja pakasta yön yli tai 8 tuntia, jotta pahin kitkeryys taittuu.
  2. Mittaa vesi, sokeri, pihlajanmarjat sekä suola kattilaan, keitä 5 minuuttia tai kunnes marjat ovat pehmenneet. Kuori ja raasta omenat raastimen isolla terällä.
  3. Aseta siivilä ison kulhon päälle ja siivilöi marjoista kaikki mehu, painele marjoja siivilää vasten puulastalla tai lusikalla. Kiehauta mehu kattilassa ja lisää omenaraaste. Vatkaa sekaan mannasuurimot ja kypsennä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää 1 dl kuohukermaa ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta hellalta ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  4. Kun vispipuuro on jäähtynyt, lisää 1 dl kuohukermaa ja vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoile vanhanajan täysmaidon kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.