Satokausikalenterin punajuuricarpaccio ja rapeat juustolastut

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin punajuuricarpaccio ja rapeat juustolastut

Satokausikalenterin punajuuricarpaccio ja rapeat juustolastut

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin punajuuricarpaccio ja rapeat juustolastut

Uunissa paahdetut, Valio Luomu Goudasta tehdyt juustolastut komppaavat suolaisuudellaan punajuurien makua, ja päälle pirskotellaan vielä hunajaista jogurttikastiketta. Juustolastut kannattaa lisätä annokseen vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina.

8 Henkilölle
2 h
00 arvostelua

Ainekset8 Henkilölle

Punajuuricarpaccio

500 g
punajuuria
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Jogurttikastike

1 ½ dl
muutama oksa timjamia
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Rapeat juustolastut (5 isoa juustolastua)

100 g

lisäksi

kourallinen pähkinöitä
50 g
versosalaattia tai rucolaa

Ohje

  1. Voit käyttää myös valmiiksi kypsennettyjä punajuuria. Halutessasi voit myös käyttää esim. raitajuuria.
  2. Jos kypsennät punajuuret itse, lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta punajuuret uunivuokaan, lorauta hiukan vettä pohjalle ja peitä vuoka foliolla. Paahda punajuuria uunissa noin tunti. Kun punajuuret ovat kypsiä, anna jäähtyä ja kuori.
  3. Leikkaa kypsät punajuuret mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja siirrä kulhoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä ja sekoita. Laita sivuun odottamaan.
  4. Valmista rapeat juustolastut. Alenna uunin lämpöä 175 asteeseen. Raasta juusto raastimen pienellä terällä. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja muotoile raasteesta viisi nokaretta pellille, levitä juusto tasaisesti. Paista uunin keskiosassa 15 minuuttia, anna valmiiden lastujen jäähtyä täysin.
  5. Valmista jogurttikastike. Mittaa jogurtti kulhoon. Hienonna timjami sekä valkosipulinkynsi, lisää jogurtin sekaan. Mausta hunajalla, mustapippurilla ja suolalla.
  6. Asettele punajuuret tasaisesti laakealle tarjoiluvadille. Lisää kastikenokareita sinne tänne punajuurien päälle. Murra juustolastut pienemmäksi ja ripottele carpaccion päälle. Koristele versoilla tai rucolalla ja ripottele vielä päälle rouhittuja pähkinöitä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.