Satokausikalenterin punajuuritartaria kaprisjogurtilla

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin punajuuritartaria kaprisjogurtilla

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Kasvissyöjän tartar valmistuu punajuurista ja upean värinen herkku maistuu myös lihansyöjille. Valio Luomu turkkilaisesta jogurtista valmistettu kaprisjogurtti viimeistelee makunautinnon.

6 Henkilölle
2 h

Ainekset6 n. 6 annosta

Punajuuritartar

300 g
punajuurta
1 kpl
pieni salottisipuli
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
piparjuurta raastettuna
1 tl
Dijon-sinappia
1 tl
hunajaa
1 tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Kaprisjogurtti

1 ½ dl
1 rkl
kapriksia
1 kpl
valkosipulin kynttä
1 tl
valkoista balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Ohje

  1. Punajuuritartar

  2. Keitä punajuuria noin 45-60 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä. Kuori punajuuret ja leikkaa ne veitsellä pieneksi hakkelukseksi.
  3. Kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita punajuurihakkeluksen joukkoon salottisipuli, sitruunamehu, oliiviöljy, raastettu piparjuuri, dijon-sinappi, hunaja ja rosmariini. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Tarjoile punajuuritartar kaprisjogurtin kera.
  5. Kaprisjogurtti

  6. Hienonna kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  7. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›