Satokausikalenterin simppeli bataattikeitto raejuustolla

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin simppeli bataattikeitto raejuustolla

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Bataattikeitto on varsinkin perheen pienimpien suosikki. Samettisen keiton kanssa tarjoillaan sitruunan kuorella ja ruohosipulilla maustettua Valio Luomu raejuustoa, joka tuo keittoon paitsi rakennetta, myös proteiinia! Kun kuorit ja pilkot bataatit etukäteen (tiivis rasia jääkaapissa), valmistuu soppa todella sukkelaan, sillä bataatti kypsyy tosi nopeasti.

30 min

Ainekset4 n. 4 annosta

2 kpl
sipulia
1500 g
bataattia
2 rkl
öljyä
1 l
kasvislientä
3 dl
yhden sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
1 kpl
yhden sitruunan raastettu kuori
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele bataatit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää bataatit ja jatka paistamista hetki. Kaada kattilaan kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää soseutusvaiheessa joukkoon ruokakermaa sen verran, että keitto saa hyvän rakenteen. Mausta keitto sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Sekoita raejuuston joukkoon raastettu sitruunan kuori ja ruohosipuli. Tarjoile raejuusto bataattisosekeiton kanssa.
  5. Huom!

  6. Resepti on mitoitettu niin, että annoksesta riittää neljän hengen perheelle kahdeksi päiväksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›