Savuisasti juustolla täytetyt broilerinugetit ja lämmin juustodippi

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorumin kuukausikisa

Savuisasti juustolla täytetyt broilerinugetit ja lämmin juustodippi

Savuisasti juustolla täytetyt broilerinugetit ja lämmin juustodippi

Reseptiyhteistyö Leivontafoorumin kuukausikisa

Savuisasti juustolla täytetyt broilerinugetit ja lämmin juustodippi

Hiidenuhman keittiössä http://hiidenuhmankeittiossa.blogspot.fi

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

400 g
broilerin jauhelihaa
1 kpl
sipuli hienoksi silputtuna
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl
kermaa
1 dl
korppujauhoja
1 kpl
kananmuna
½ dl
basilikaa tai mäkimeiramia
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
kurkumaa
¾ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
TÄYTTEEKSI:
4 kpl
Valio Kippari® viipaletta
PANEROINTIIN:
1 ½ dl
korppujauhoja
2 kpl
kananmunaa
LÄMMIN SAVUINEN JUUSTOKASTIKE:
10 kpl
Valio Kippari® viipaletta
1 dl
maitoa
2 tl
sitruunamehua

Ohje

  1. Kuullota sipulia minuutin ajan ja lisää joukkoon valkosipuli. Kääntele sipulit sekaisin pannulla ja siirrä ne sivuun jäähtymään. Sekoita kermaan kananmuna ja korppujauhot. Lisää joukkoon basilika, sitruunankuoriraaste, paprikajauhe, kurkuma, suola, pippuri ja jäähtynyt sipuli. Sekoita lopuksi joukkoon jauheliha. Tarkista maku paistamalla pieni nokare taikinaa pannulla. Levitä pöydälle voipaperia. Taittele juustoviipaleet 8 osaan siivuiksi. Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa. Pyörittele taikinasta kylmään veteen kostutetuin käsin lihapulla. Tee sormella lihapullaan kolo, johon laitat kaksin kerroin taitellun juustosiivun (1/8 viipaleesta). Taputtele lihapulla nugetiksi ja varmista, että juusto jää kokonaan taikinan sisään. Laita nugetti voipaperille odottamaan. Jatka samaan tapaan, kunnes olet pyöritellyt koko taikinan nugeteiksi. Sekoita syvällä lautasella kananmunien rakenne rikki. Mittaa toiselle lautaselle korppujauhot. Kevein ottein kääntele nugetit molemmin puolin ensin kananmunassa ja sen jälkeen vielä korppujauhoissa. Laita valmiit paneroidut nugetit takaisin leivinpaperin päälle. Paista nugetit rasvassa paistinpannulla kullankeltaisiksi kummaltakin puolelta tai uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta paistinpannulta valmiit nugetit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Uunissa paistaessasi, käännä nugetit paistoajan puolivälissä, jotta nugetit saavat kauniin pinnan kummallekin puolelle. (perunakuitujauhetta käyttämällä saat nugeteista gluteenittomia)
  2. Lämmin savuinen juustokastike

  3. Kuumenna maito kattilassa lähes kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon juusto. Nosta kattila takaisin liedelle, mutta älä anna kastikkeen kiehua. Sekoita kastiketta vispilällä, kunnes juusto on sulanut maidon joukkoon. Juuston savuisista reunoista jää hitusen maukkaita sattumia kastikkeeseen. Mausta kastike sitruunalla. Tarkista maku. Tarjoa lämpimänä. Juustokastike tiivistyy jäähtyessään, mutta sen saa jälleen juoksevammaksi lämmittämällä sen.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›