Savukalapiirakka

Savukalapiirakka

1 h 45 min
keskitaso
217 kcal / 100g
4
3

Savukalapiirakka maistuu välipalana tai pääruokanakin. Sen herkullisuuden salaisuus on voitaikinan sisään kätkeytyvä, mehevä tuorejuustolla maustettu kalatäyte.

Ainekset

6 annosta

Taikina

1 rasia (200 g)
200 g
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
puuroriisiä
4 dl
vettä
puolikas
kasvisliemikuutio
5
keitettyä (10 min) kananmunaa
400 g
nahatonta, ruodotonta savukalaa
1 ½ tl
sitruunapippuria
1 dl
tilliä
1 rasia (200 g)

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoittele taikinaa vähän aikaa, jotta siihen muodostuu hiukan sitkoa. Taputtele ohuehkoksi suorakaiteeksi tuorekelmun sisään. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa n. 30 min.
  2. Keitä riisit kasvisliemessä kypsiksi. (Valuta, jos liemi ei ole täysin imeytynyt.) Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Ripota kalalle hienonnettu tilli ja sitruunapippuri. Jos käytät sitruuna -tuorejuustoa, lisää 1/2tl suolaa. Hienonna munat. Yhdistä kaikki täytteen aineet.
  3. Kauli taikinasta suorakaide (n. 35 x 45 cm). Lado levyn keskelle jäähtynyt täyte. Käännä taikinan reunat päälle. Poista ylimääräiset jauhot taikinalevyltä pullasudilla. Ummista piirakka. Käännä piirakka ympäri leivinpaperille niin, että sauma jää alle. Jos taikinaa jää yli, kauli se ja leikkaa halutessasi koristeita piirakan päälle. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
  4. Paista uunin keski/ala-osassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
14 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
71 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)