
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl vehnäjauhoja
-
3 dl
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
- ½ pussia (75 g) pakastepinaattia
- 4 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 200 g kylmäsavulohta
-
1 prk (120 g)
Valio smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- ½ tl sitruunapippuria
- 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
- 1 dl hienonnettua tilliä
Koristeluun
- 0 kg limetin lohkoja, lehtisalaattia
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Keitä vielä 2 min koko ajan sekoittaen. Lisää pinaatti sekoittaen. Anna jäähtyä.
- Lisää kattilaan munat, suola ja leivinjauhe. Vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota päältä leivinpaperi.
- Valmista täyte: Leikkaa ruodoton kala pieniksi kuutioiksi. Lisää smetana, tuorejuusto, sitruunapippuri, limettimehu ja tilli. Levitä seos jäähtyneelle munakaslevylle. Leikkaa levy kahteen osaan käärimisen helpottamiseksi.
- Rullaa levyt pitkältä sivulta kääretortun tapaan. Kiedo rullat leivinpaperiin ja alumiinifolioon.
- Anna vetäytyä jääkaapissa 1 - 3 t.
- Leikkaa rullista viipaleita buffetpöytään tai alkupalalautasille salaatinlehtien päälle.
- Annosmäärä riippuu tarjoilutilanteesta ja siitä, mitä muuta on tarjolla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
189 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatti
5,8 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- limetin lohkoja