Savulohirulla

Savulohirulla

1 h 50 min
keskitaso
190 kcal / 100g
5
6

Savulohirulla on mehevä ja herkullinen tarjottava illanistujaisiin tai muihin juhlahetkiin. Raikkaan salaatin kanssa tarjoiltuna se sopii myös lounasruoaksi.

Ainekset

12 viipaletta

Pohja

75 g
1 dl
vehnäjauhoja
3 dl
½ pussia (75 g)
pakastepinaattia
4
kananmunaa
½ tl
suolaa
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

200 g
kylmäsavulohta
1 prk (120 g)
1 rasia (200 g)
½ tl
sitruunapippuria
1 rkl
limetti- tai sitruunamehua
1 dl
hienonnettua tilliä

Koristeluun

limetin lohkoja , lehtisalaattia

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Keitä vielä 2 min koko ajan sekoittaen. Lisää pinaatti sekoittaen. Anna jäähtyä.
  2. Lisää kattilaan munat, suola ja leivinjauhe. Vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota päältä leivinpaperi.
  5. Valmista täyte: Leikkaa ruodoton kala pieniksi kuutioiksi. Lisää smetana, tuorejuusto, sitruunapippuri, limettimehu ja tilli. Levitä seos jäähtyneelle munakaslevylle. Leikkaa levy kahteen osaan käärimisen helpottamiseksi.
  6. Rullaa levyt pitkältä sivulta kääretortun tapaan. Kiedo rullat leivinpaperiin ja alumiinifolioon.
  7. Anna vetäytyä jääkaapissa 1 - 3 t.
  8. Leikkaa rullista viipaleita buffetpöytään tai alkupalalautasille salaatinlehtien päälle.
  9. Annosmäärä riippuu tarjoilutilanteesta ja siitä, mitä muuta on tarjolla.

Vinkki

* Rullat voi pakastaa. Sulata ne ennen käyttöä jääkaapissa. Leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
15 g
Suola
1,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

ValioAnna Koekeittiöltä11.9.2015 kello 8:39
Hei, rullan voi tehdä edellisenä päivänä. Kun se on hyvin jäähdytetty ennen jääkaappiin laittamista, ei vettymistä pitäisi tapahtua.
Nimetön2.9.2015 kello 17:13
Hei! Voiko rullan tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin? Vai vettyykö se pahasti?
Valio Koekeittiö20.2.2014 kello 9:35
Hei, kiitos kommenteista! Mukava kuulla, että ohje on ollut mieluinen. - Anna