Savupaprikainen jauhelihakastike

Savupaprikainen jauhelihakastike

25 min
helppo
145 kcal / 100g
4
3

Jauhelihakastike ja keitetyt perunat ovat suomalaisten suosikkiruokaa. Kokeile tätä tomaattista jauhelihakastiketta, jossa on savupaprikan makua.

Ainekset

4 annosta
400 g
naudan jauhelihaa
1 (200 g)
iso sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 ½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
½ tl
rouhittua mustapippuria
1/2 - 1 tl
savupaprikajauhetta
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 pkt (250 g)
1 dl
vettä
½ dl
lehtipersiljaa

Ohje

  1. Paista jauheliha paistokasarissa tai kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää tarvittaessa rasvaa. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  2. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja savupaprikajauheella.
  3. Lisää tomaattimurska ja sulatejuusto kuutioina. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min kannen alla. Tarkista maku ja kypsyys. Lisää tarvittaessa 1 dl vettä, jos haluat löysempää kastiketta. Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai pastan kanssa ja salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
145 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
126 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

ValioAnna Koekeittiöltä22.8.2016 kello 10:53
Hei, savupaprika löytyy ruokakermasta :).
Nimetön21.8.2016 kello 10:32
Missä se savupaprika on?
Nimetön8.4.2015 kello 22:48
Tosi hyvää, kannattaa kokeilla :D