Savuporokeitto

Savuporokeitto

Tämän keiton pohjassa maistuu makea purjo ja etikkainen hillosipuli. Savuporokeitto on siksi yllättävän raikas ja kepeä maultaan.

15 min
helppo
51 kcal / 100g
0

Ainekset6 annosta

6 annosta
350 g
purjoa
1 dl
hillosipulia
2
valkosipulin kynttä
2 rkl
3 rkl
vehnäjauhoja
10 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
suolaa
2 dl
100 g
kylmäsavuporoa
1 dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Viipaloi huuhdottu purjo, halkaise hillosipulit ja viipaloi kuoritut valkosipulit. Hauduta sipulit voissa pehmeiksi, älä ruskista.
  2. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua kypsäksi.
  3. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella. Jos haluat keitosta täysin sileää, siivilöi vielä. Lisää joukkoon kerma ja pieniksi kuutioiksi leikattu poro. Kuumenna.
  4. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa alkuruoaksi tuoreen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
51 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›