Sieni-kasviskeitto

Sieni-kasviskeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sieni-kasviskeitto

Sieni-kasviskeitto

Sienillä ryyditettyyn kasviskeittoon sopivat tuoreet syksyn sienet, kuten kantarellit, tatit tai suppilovahverot, mutta voit käyttää myös ryöpättyjä sieniä.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
n. 6 dl (200 g)
tuoreita sieniä tai vastaava määrä esikäsiteltyjä sieniä
1 rkl
15 dl
vettä
3 pussia (à 180 g)
suikalejuureksia
1
kasvisliemikuutio
2
valkosipulin kynttä
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
½ tl
mustapippuria
1 pkt (250 g)
n. 1/4 dl
tuoretta timjamia tai 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
suolaa

Ohje

  1. Hienonna sienet ja haihduta niistä vesi (pinnoitetun) kattilan pohjalla sekoitellen miedolla lämmöllä. Lisää Oivariini ja paista sienet. Lisää vesi. Kiehauta.
  2. Lisää kattilaan suikalejuurekset, kasvisliemikuutio ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Anna kiehua n. 20 min.
  3. Sekoita keittoon tomaattisose ja mausta pippurilla. Lisää juusto kuutioina. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen kunnes juusto sulaa. Tarkista maku. Lisää keittoon hienonnettu tuore yrtti.
  4. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Vinkki

Vinkki

* Pakastejuuresten sijaan voit valmistaa keiton vastaavasta määrästä tuoreita, suikaloituja juureksia

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
42 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›