Sieni-kasviskeitto

Sieni-kasviskeitto

35 min
helppo
42 kcal / 100g
2
3

Sienillä ryyditettyyn kasviskeittoon sopivat tuoreet syksyn sienet, kuten kantarellit, tatit tai suppilovahverot, mutta voit käyttää myös ryöpättyjä sieniä.

Ainekset

6 annosta
n. 6 dl (200 g)
tuoreita sieniä tai vastaava määrä esikäsiteltyjä sieniä
1 rkl
15 dl
vettä
3 pussia (à 180 g)
suikalejuureksia
1
kasvisliemikuutio
2
valkosipulin kynttä
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
½ tl
mustapippuria
1 pkt (250 g)
n. 1/4 dl
tuoretta timjamia tai 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
suolaa

Ohje

  1. Hienonna sienet ja haihduta niistä vesi (pinnoitetun) kattilan pohjalla sekoitellen miedolla lämmöllä. Lisää Oivariini ja paista sienet. Lisää vesi. Kiehauta.
  2. Lisää kattilaan suikalejuurekset, kasvisliemikuutio ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Anna kiehua n. 20 min.
  3. Sekoita keittoon tomaattisose ja mausta pippurilla. Lisää juusto kuutioina. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen kunnes juusto sulaa. Tarkista maku. Lisää keittoon hienonnettu tuore yrtti.
  4. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Vinkki

* Pakastejuuresten sijaan voit valmistaa keiton vastaavasta määrästä tuoreita, suikaloituja juureksia

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
42 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
3 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)