Sieniburgeri

Sieniburgeri

2 h 5 min
keskitaso
173 kcal / 100g
1
0

Sienihampurilaiset syntyvät näppärästi isommallekin porukalle, kun valmistat ne halkaistuun focacciaan. Suurilakkiset viljellyt sienet, kuten porto bellot toimivat loistavasti hampurilaispihvinä. Sienifocaccia on herkullinen myös sellaisenaan kateleipänä.

Ainekset

9 annosta

Sienifocaccia

3 dl
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
n. 5 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Päälle

1 pkt (100 g)
siitakesieniä
2 rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl
tuoretta timjamia

Lisäksi

5 kpl
jumbo-herkkusieniä tai porto bello -sieniä
100 g
marinoitua punasipulia
100 g
rapeaa salaattia
1 prk (200 g)
1 prk (180 g)

Ohje

  1. Marinoi ensin focaccian päälle tulevat sienet: Viipaloi sienet pieneen kulhoon. Lisää oliiviöljy. Mausta. Anna marinoitua peitettynä jääkaapissa leivän valmistumisen ajan.
  2. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa Oivariini. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi levyksi (n. 25 x 30 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.
  4. Levitä sieniseos taikinalevylle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä
  5. Poista jumbo-herkkusienistä jalka. Leikkaa lakkiosa kahdeksi "pihviksi". Paista pannulla Oivariini rasvassa.
  6. Halkaise leipä vaakasuoraan kahdeksi levyksi.
  7. Kokoa alemmalle levylle burgerit: kerrostele raaka-aineet (salaattijuusto ohuina levyinä) haluamaasi järjestykseen yhdeksään pinoon. Nosta kansilevy päälle. Leikkaa hampurilaiset irti.
  8. Nauti heti virvoitusjuoman kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
173 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
9 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
73 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)