Sieniohratto

Sieniohratto

Ohrasuurimoista valmistat helposti kotimaisen version risotosta. Metsäsienet sopivat ohraton raaka-aineeksi ja ne viimeistelevät tämän herkullisen lähiruoan.

Ainekset3 annosta

3 annosta
2 dl
kokonaisia ohrasuurimoita
200 g
mustatorvisieniä tai suppilovahveroita , puhdistettuja

tai 200 gkantarelleja
2 rkl
pala (75 g)
purjoa hienonnettuna
½ tl
kuivattua rakuunaa tai 1 tl kirveliä
mustapippuria myllystä
3 dl
½ rkl
kantarellifondia tai kasvisfondia

tai tlsuolaa
n. 1 dl

Ohje

  1. Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 35 min.) Sekoita välillä.
  2. Kaada ohrasuurimot lävikköön, huuhtele juoksevalla vedellä ja valuta.
  3. Paloittele sienet. Haihduta sienistä kuivalla pannulla niistä irtoava ylimääräinen neste.
  4. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu purjo. Kuullota. Mausta rakuunalla ja pippurilla.
  5. Sekoita joukkoon ohrasuurimot, ruokakerma ja fondi. Kiehauta ja sekoittele, kunnes rakenne on sopivan kosteaa.
  6. Raasta juusto. Ripottele annosten pinnalle.
  7. Tarjoa pääruokana. Sopii myös liha- ja kalaruokien lisukkeeksi.
  8. Katso, kuinka sieniohratto valmistuu kantarelleista:

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
161 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,4 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›