Sieniohratto

Sieniohratto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Sieniohratto

Sieniohratto

Ohrasuurimoista valmistat helposti kotimaisen version risotosta. Metsäsienet sopivat ohraton raaka-aineeksi ja ne viimeistelevät tämän herkullisen lähiruoan.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kypsennysajat yhteensä
35 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset3 annosta

3 annosta
2 dl
kokonaisia ohrasuurimoita
200 g
mustatorvisieniä tai suppilovahveroita , puhdistettuja

tai 200 gkantarelleja
2 rkl
pala (75 g)
purjoa hienonnettuna
½ tl
kuivattua rakuunaa tai 1 tl kirveliä
mustapippuria myllystä
3 dl
½ rkl
kantarellifondia tai kasvisfondia

tai tlsuolaa
n. 1 dl

Ohje

  1. Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 35 min.) Sekoita välillä.
  2. Kaada ohrasuurimot lävikköön, huuhtele juoksevalla vedellä ja valuta.
  3. Paloittele sienet. Haihduta sienistä kuivalla pannulla niistä irtoava ylimääräinen neste.
  4. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu purjo. Kuullota. Mausta rakuunalla ja pippurilla.
  5. Sekoita joukkoon ohrasuurimot, ruokakerma ja fondi. Kiehauta ja sekoittele, kunnes rakenne on sopivan kosteaa.
  6. Raasta juusto. Ripottele annosten pinnalle.
  7. Tarjoa pääruokana. Sopii myös liha- ja kalaruokien lisukkeeksi.
  8. Katso, kuinka sieniohratto valmistuu kantarelleista:

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
162 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›