Sieniraviolit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Sieniraviolit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

2 h

Sieniraviolit täytetään kauden sienillä ja valellaan voi-saksanpähkinä kastikkeella. Raviolit valmistuvat muutamalla hikikarpalolla ilman pastakonettakin! Satsista tulee yhteensä n. 16 raviolia.

Ainekset

Pastataikina

6 dl
durumvehnäjauhoja
4 kpl
kananmunaa
4 rkl
oliiviöljyä
1 ripaus
suolaa

Täyte

1 l
suppilovahveroita
1 kpl
sipuli
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
1 nippu
tuoretta persiljaa
1 dl
Valio Forte™ juustoa raastettuna
1 dl
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
mustapippuria

Voikastike

2 rkl
oliiviöljyä
25 g
1 dl
suppilovahveroita
1 dl
saksanpähkinöitä
1 ripaus
suolaa

Ohje

  1. Pastataikinan valmistus

  2. Kaada jauhot keoksi pöydälle. Tee keskelle aukko ja laita siihen kananmunat, öljy ja ripaus suolaa. Ala työstämään taikinaa käsin.
  3. Pastataikinan tasapaino on hyvin herkkä ja jopa kananmunien koolla voi olla väliä. Lisää tarvittaessa taikinaan hieman kananmunaa tai vastaavasti vehnäjauhoja. Taikina on sopivaa kun se ei murustu, mutta ei myöskään tartu liiaksi pöytään.
  4. Laita taikina kulhoon kostean liinan alle tunniksi odottamaan. Valmista sillä välin täyte.
  5. Täytteen valmistus

  6. Ota sivuun kourallinen suppilovahveroita voikastiketta varten. Kuullota voissa pannulla pieneksi silputtu sipuli ja valkosipuli. Lisää suppilovahverot ja paista kunnes nesteet ovat haihtuneet, noin 10 minuuttia.
  7. Lisää kerma pikku hiljaa, anna kiehahtaa hetki ja nosta pois liedeltä.
  8. Kun täyte on hieman jäähtynyt, lisää hienoksi raastettu juusto ja persiljasilppu.
  9. Raviolien kokoaminen

  10. Kaulitse taikina jauhoja avuksi käyttäen pöytätasolla. Tässä kohtaa joudut ehkä käyttämään hieman voimaa. Sopiva paksuus on n. 1 mm, taikina saa kuultaa hieman läpi.
  11. Jauhota pinta. Käytä juomalasia muottina ja irroita taikinalevystä ympyrän muotoisia paloja. Tarvitset 2 kpl per ravioli.
  12. Lusikoi täytettä raviolin keskelle. Kostuta reunat vedellä ja liimaa toinen kappale kanneksi raviolin päälle. Painele reunat kiinni sormin.
  13. Keitä runsaassa vedessä n. 10 minuuttia riippuen ravioleiden koosta ja paksuudesta. Valmista sillä välin voikastike.
  14. Voikastikkeen valmistus

  15. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Paista suppilovahverot nopeasti pannulla. Mausta suolalla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö