Sillitartar

Sillitartar

2 h 25 min
helppo
181 kcal / 100g
10
9

Herkullinen sillitartar on monikäyttöinen tarjottava. Se sopii sellaisenaan lisukkeeksi tai ruisnappien, perunoiden tai leivän kanssa tarjottavaksi. Tartarin voi tehdä myös moussemaiseksi vaahdottamalla smetanan.

Ainekset

8 annosta
1 pkt (150 g)
kevytsuolattua sillifileetä tai matjessillifileetä
2
keitettyä (10 min) kananmunaa
1 (100 g)
punasipuli
1 (100 g)
hapahko omena , esim. Granny Smith
mustapippuria myllystä
1 prk (120 g)
½ dl
ruohosipulia

Ohje

  1. Liota sillifileitä kylmässä vedessä jääkaapissa 2 - 3 t. Voit liottaa sillin myös maidossa. Se pehmentää sillin maun.
  2. Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi.
  3. Hienonna munat, sipuli ja omena.
  4. Yhdistä aineet. Mausta mustapippurilla.
  5. Lisää smetana joko sellaisenaan tai vaahdotettuna. Vaahdotettu smetana antaa sillitartarille kiinteän rakenteen, jolloin seosta voi levittää esim. ruisleiville. Anna maustua jääkaapissa.
  6. Ripota päälle ruohosipulia. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
181 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
14 g
Suola
2,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (9)

Nimetön26.11.2016 kello 18:23
Lisäsin mukaan katkarapuja, pidin hetken kiehuvan kuumassa vedessä, sitten kylmässä, valutin, lisäsin hiukan sitruunamehua. Hyvää oli! Mieheni on allerginen omenalle, sitä en laittanut!
Nimetön27.6.2016 kello 15:57
Ihan sairaan hyvää!Rakastuin tähän tänä Juhannuksena ja tein heti itse;-)nami
Nimetön2.5.2015 kello 20:39
Erinomainen vappu-brunssille, mutta aion ottaa käyttöön myös uusien perunoitten kanssa kesällä!