Sinisen tiimin paistettua kirjolohta, sitruunaista kalalientä ja kauden kasviksia

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Sinisen tiimin paistettua kirjolohta, sitruunaista kalalientä ja kauden kasviksia

Sinisen tiimin paistettua kirjolohta, sitruunaista kalalientä ja kauden kasviksia

Reseptiyhteistyö MasterChef

Sinisen tiimin paistettua kirjolohta, sitruunaista kalalientä ja kauden kasviksia

Neljännessä jaksossa kisattiin joukkueviestissä. Ruokakaupassa vierailun jälkeen kilpailijat palasivat kisakeittiöön ja valmistivat yhden annoksen. Joukkueen jäsenet eivät saaneet kommunikoida keskenään, vaan jatkoivat siitä mihin edellinen oli jäänyt ajan loppuessa. Sininen tiimi valmisti paistettua kirjolohta, sitruunaista kalalientä ja kauden kasviksia.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Paistettu kirjolohi

1 kpl Kirjolohi, pieni
Voita
Suola

Savustettuja kirsikkatomaatteja

150 g Kirsikkatomaatteja
Suola
Pippuri

Sitruunainen kalaliemi

1 kpl Kirjolohenranka
Omenaviinietikkaa
Fenkolia
Sipulia
Sitruunoita
Valkopippuria
Voita
Suola

Yrttinen fenkoli

1 kpl Fenkolia
1/2 kpl Sitruunanmehua
1/2 punttia Tilliä
1/2 punttia Ruohosipulia
Suola
Pippuri

Haudutettua maissia

1 kpl Maissi, tuore
2 rkl Voita
Suola
Pippuri

Haudutettua hopeasipulia

1 kpl Hopeasipuli
2 rkl Voita
1 rkl Omenaviinietikkaa
Suola

Kermaviilikastike

200 g Kermaviiliä
2 rkl Tilliä
1 tl Sitruunanmehua
1 rkl Sitruunankuorta, raastettuna
Suola

Ohje

  1. Valmista sitruunainen kalaliemi. Laita kaikki muut raaka-aineet kattilaan paitsi voi ja suola. Keitä noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi ja sekoita kuutioitu voi sauvasekoittimella liemen sekaan. Mausta suolalla.
  2. Valmista kermaviilikastike. Hienonna tilli ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa ja mausta suolalla.
  3. Valmista fenkoli. Tee fenkolista ohuita siivuja. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki keskenään.
  4. Valmista maissi. Irroita maissinjyvät rangasta veitsellä. Laita paistinpannulle voin kanssa ja hauduta kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Valmista hopeasipuli. Kuori ja halkaise hopeasipuli. Hauduta voin ja omenaviinietikan kanssa pannulla. Kun hopeasipuli on valmis, mausta suolalla.
  6. Valmista savustetut kirsikkatomaatit. Halkaise kirsikkatomaatit ja savusta savustuspyssyllä. Suoja astia esimerkiksi kelmulla, jotta savu ei karkaa astiasta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Valmista kirjolohi. Paista kirjolohenfile voissa pannulla. Mausta suolalla.
  8. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

TUTUSTU OHJELMAAN

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.