Sinisen tiimin villisian sisäfileetä, savustettua porkkanaa, kesän kaaleja ja paahdettua voi-kanalientä

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Sinisen tiimin villisian sisäfileetä, savustettua porkkanaa, kesän kaaleja ja paahdettua voi-kanalientä

Sinisen tiimin villisian sisäfileetä, savustettua porkkanaa, kesän kaaleja ja paahdettua voi-kanalientä

Reseptiyhteistyö MasterChef

Sinisen tiimin villisian sisäfileetä, savustettua porkkanaa, kesän kaaleja ja paahdettua voi-kanalientä

Sininen tiimi teki pääruoaksi villisian sisäfileetä, savustettua porkkanaa, kesän kaaleja ja paahdettua voi-kanalientä.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Villisian sisäfile

2 kg Villisian sisäfilettä
1 puntti Rosmariinia
1 kpl Valkosipuli
10 kpl Mustapippureita
200 g Possunrasvaa
Öljyä
Suola

Savustettua porkkanaa

6 kpl Porkkanoita
1/2 punttia Rosmariinia
3 rkl Öljyä
2 rkl Voita
Suola
Pippuri
Heinää

Kesän kaaleja

400 g Ruusukaalia
400 g Kukkakaalia
1 puntti Ruohosipulia
1 puntti Kevätsipulia
50 g Voita
Suola
Pippuri

Paahdettu voi-kanaliemi

500 g Voita
1,5 L Kanalientä
1 dl Villisian haudutuslientä
3 oksaa Rosmariinia
1/2 kpl Valkosipulia
Suola

Ohje

  1. Valmista villisian sisäfile. Poista sisäfileestä suurimmat kalvot. Jaa muut raaka-aineet kahteen eri vakuumipussiin. Halkaise sisäfile ja laita fileet eri vakuumipusseihin. Kypsennä 65 asteisessa sirkulaattorissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi vakuumipusseista nesteet talteen paahdettu voi-kanalientä varten. Ennen tarjoilua paista sisäfileiden pinnat voissa kuumalla pannulla nopeasti. Leikkaa fileet sopiviksi paloiksi. Mausta suolalla.
  2. Valmista savustetut porkkanat. Kuori porkkanat ja leikkaa kannat pois. Savusta porkkanat heinällä noin 15 minuuttia. Toista savustaminen 3 kertaa, jotta savunmaku tarttuu porkkanoihin mahdollisimman hyvin. Paahda savutetut porkkanat kuivalla pannulla tummiksi. Lisää lopuksi öljy ja voi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä loppuun 140 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, niin että porkkanat jäävät napakoiksi.
  3. Valmista kesän kaalit. Pilko kaalit näteiksi nupuiksi ja ryöppää ne suolavedessä 1 minuutin ajan. Hienonna kevätsipuli ja ruohosipuli. Sulata voi. Paista kaalit pannulla ja lisää loput raaka-aineet joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Valmista paahdettu voi-kanaliemi. Paahda voita, kunnes se on ruskeaa ja tuoksuu pähkinäiseltä. Jäähdytä voita hetki. Lisää rosmariini ja valkosipulin voin joukkoon. Keitä kanalientä niin, että jäljelle jää 1/3 osaa. Mausta voi haudutusliemellä.
  5. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.