Sipulinen juustokeitto

Sipulinen juustokeitto

45 min
helppo
64 kcal / 100g
2
2

Tässä sipulisen juustokeiton muunnoksessa makua antaa Valio Polar® täyteläinen.

Ainekset

4 annosta
4 - 6
valkosipulin kynttä
2 - 3 (350 g)
sipulia
1 rkl
1 l
vettä
1
kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
1 prk (2,5 dl)
½ palaa (à 350 g)

Pinnalle

2 dl
hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä Oivariini rasvassa kattilassa. Lisää vesi ja liemikuutio. Jauha keittoon mustapippuria myllystä.
  2. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 30 - 40 min. Sekoita välillä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja juustoraaste. Kuumenna.
  4. Kuumenna kahvimaito kattilassa höyryävän kuumaksi. Vatkaa se samalla runsaaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahtonokareet keiton päälle. Ripota persilja.
  5. Tarjoa alkukeittona paahdetun leivän kera tai kevyen aterian pääruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
64 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
107 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)